Ett Snöigt Kinnekulle 2016

Gustav Kinnekulle3

Ett snöigt Kinnekulle

Hej hej!

Idag vad det dags för Kinnekulleloppet som nästan inte blev av!

Under gårdagen åkte vi ner från Falun med skolan för att övernatta i Skara, och när vi nådde Laxå möttes vi av vita slätter och snöfall. Det var inte precis vad vi hade väntat oss såhär i slutet av april. Men det var säkert bara något tillfälligt tänkte vi, då det var normalt aprilväder väl framme i Skara. Men det skulle visa sig att vi hade väldigt fel och i morse vaknade vi upp i ett snöigt Skara och mer snö skulle det bli!

Gustav Kinnekulle

Vi gjorde oss i ordning och begav oss ut mot Kinnekulle och det var som rena vinter landskapet. Uppe på toppen var i princip allting täckt av snö och det var långt ifrån kortbyxeväder. Det snöiga förhållanden resulterade i en timmes framflyttad start. När väl starten gick så fick vi ta oss igenom de flesta sorterna av väderförhållande med både snö, hagel, regn och sol.

Själva loppet blev även nerkortat till två varv i stället för tre som det från början var planerat. Känslan för dagen var helt ok men jag var inte med när det avgörande skedet kom, då fyra cyklister slet sig loss. Det var inga dragvilliga kvar i klungan så utbrytningen stod sig genom hela loppet. När vi gick in i backen för sista gången var vi en samlad grupp på fem cyklister, och där kom jag upp som andra man vilket resluterade i en sjätte plats totalt. Ett resultat som jag inte är riktigt nöjd med, utan jag skulle helt klart ha kunnat prestera bättre under dagen.

Gustav Kinnekulle2

Men det är bara att ta nya tag och fokusera inför nästa helgs tävling som för min del består av en fyra dagars tävling nere i Polen, som sträcker sig mellan lördag och tisdag. Jag ska köra ihop med fem andra killar i Team Sweden Ungdom vilket kommer bli väldigt kul. För att sedan förflytta mig till Danmark och köra Tour de Himmelfart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s