Cykeläventyr i Polen

Gustav Polen

Cykeläventyr i Polen

Halloj!! Är nu på väg hem från Danmark efter att ha spenderat fem dagar i Polen. Det är så här att jag har nämligen varit iväg och kört mitt allra första UCI race och det gick av stapeln just i Polen.

 

Men vi kan ta det hela ifrån början, så ni får en klarare inblick i vad jag har hittat på.

Det hela började med att jag fick en förfrågan av Halmstad CK om jag ville följa med ner och cykla i Polen för Team Sweden ungdom, och självklart ville jag det! Så i torsdags förra veckan begav vi oss i väg från Falun för att möta upp de övriga vid färjelägret i Karlskrona. Vi nådde Polen under fredagsmorgonen och där var rena sommaren nere med ca 20 grader varmt. Fredagen i övrigt bestod av ett lätt rullpass på cykeln innan kvällens lagpresentation.

Under lördagen var det dags för tävlingsstart med ett inledande lagtempo på morgonen och ett linjelopp på kvällen. Det var inte precis de bästa förutsättningarna inför det inledande lagtempot då vi bara var fyra man till start och de övriga lagen var sex, och inte så särskilt samspelta då vi aldrig kört tempo tillsammans innan. Men det var bara att göra de bästa av situationen och försöka genomföra etappen så bra som möjligt. Vi tappade inte allt för mycket tid till det övriga och vi genomförde loppet hyfsat bra trots omständigheterna.

Eftermiddagens linjelopp skulle bli det största startfältet som jag har ställt upp i med ca 160 startande. Det var lite ovant de första varven med en sån stor klunga men, man vande sig ganska snabbt. Själva loppet i sig var ganska stökigt med ganska många krascher i klungan men jag lyckades undvika dom alla men fick problem under sista varvet då kedjan kärvade fast sig. Men när problemet var fixat var det full fart för att komma ikapp klungan igen. Jag var ifatt klungan igen lagom tills de avslutande 4 kilometerna, och kunde därmed rulla med klungan in i mål.

Dag två och tre bestod av varsin linje etapp på 11 respektive 8 mil. Jag klarade mig igenom båda etapperna utan problem och benen kändes dessutom bra. Farten var ganska ryckig under andra dagen medans den under tredje dagen var mer jämn i hög fart. Jag gick med klungan in i mål på båda etapperna.

Fjärde och sista dagen bestod även den av ett linjelopp på 11 mil. Loppet gick fort med jämn fart och genomfördes utan större incidenter. När vi gick in på sista varvet så gick en utbrytning iväg som skulle hålla undan hela vägen till mål. Trots att det jagades som galningar i klungan. Jag hade bra ben även denna dag och skulle försöka att gå i mål så långt fram i klungan som möjligt. Men så blev inte fallet utan jag kraschade 200 meter före mållinjen. Det var väldigt onödigt, då jag hade undvikit alla andra vurpor men men det var väl meningen att även jag skulle få känna på lite asfalt. Men i och med att jag kraschade under de tre sista kilometerna, så fick jag samma tid som klungan. Jag plockade placeringar under varje dag och jag blev tillslut 50:e man i totalen.

Sammanfattningsvis kan jag säga att det har varit väldigt lärorikt att tävla nere i Polen. Man får en inblick i hur saker och ting verkligen fungerar ute i den riktiga världen. Och jag vill passa på att tacka Halmstad CK för att jag fick förtroendet att följa med ner och tävla! Det har minst sagt varit väldigt roligt att tävla i en riktig klunga

Gustav Polen2

Helgen som gått har jag kört Tour de Himmelfart i Danmark………..kommer mer om detta senare!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s