Tour de Himmelfart

Gustav Himmelfart2

Tour de himmelfart

Tjena!!

Jag har nu landat i Falun igen efter helgens bravader nere i Danmark.

För det var ju nämligen så att jag var nere i Odder och körde Tour de himmelfart under helgen. Tour de himmelfart är ett etapplopp bestående av fem etapper fördelade på tre dagar. Eftersom  vi kom upp till Danmark direkt från Polen och dess tävlingar, så var kroppen inte precis i sitt bästa slag. Men det var bara att bita ihop och ta det hela för vad det var. I vilket fall som helst  så får man ju alltid något gott ur en tävling med massor av nya erfarenheter.

Gustav Himmelfart5

När man ser till själva tävlingarna så handlade det bara om att ta sig igenom loppen, så bra som möjligt. Något som sket sig redan på första etappen i form av en vurpa. Men det är sånt som händer och inget att hänga läpp över. Utan det var bara att fokusera om till kvällens GP lopp.

Gustav Himmelfart

Dock så fick jag ingen korrekt tid i resultatlistan, vilket jag endast fick på en enda etapp under hela helgen, vid flera tillfällen var jag inte ens med i startlistan och sista etappen fick jag överhuvudtaget ingen tid(detta drabbade tyvärr flera andra åkare också).

 GP-loppet blev ett hårt och snabbt race där många fick slita, men jag lyckades göra ett hyfsat lopp. På fredagen var det så dags för ett tempolopp och ett kriterium. Tempoloppet gick helt ok med tanke på min känsla i kroppen. Så jag kunde peta på hyfsat bra och även få en hyfsad tid.

Gustav Himmelfart3

Kvällens kriterium blev ingen rolig historia, då det i princip var kaos hela loppet. Etappen var inte maximalt planerad och det hela blev väldigt rörigt. Det skede även en ganska otäck krasch vilket resulterade i att vårt lopp blev neutraliserat. Vilket var lite synd då jag var med klungan in.

Gustav Himmelfart6

Sista och avslutande etappen bestod av en 13 mil lång Kungaetapp. Detta skulle bli min tionde tävlingsstart på sju dagar, så det var bara att överleva! Jag kämpade på under hela loppet och tog mig i mål……dock en stund efter klungan

Gustav Himmelfart7

Så man kan väl sammanfatta min vistelse på Tour de himmelfart som ett samlande på lärdomar och erfarenheter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s