Med Velodromlandslaget i Litauen

Lagbild 1

Halloj jag är precis hemkommen till Glommen igen efter ha spenderat nästan en vecka i öststaterna med mellanlandning i Falun.

För det är såhär, att jag har nämligen varit nere med velodromlandslaget i Litauen och tävlat på bana i de Svenska färgerna. Vi var en trupp på fyra personer, två juniorer och två elitåkare som under torsdagen förra veckan satte sig på en båt från Stockholm ner till Riga.

Vi nådde Lettland under fredag morgon och kursen sattes på Litauiska Penevezys. Väl framme i Penevezys var det bara att slänga in sakerna på boendet, för att sedan bege oss till Velodromen i Cido arena. Det var dags för att få lite känsla på den 250m långa velodromen. Och man kan minst sagt säga att vi blev förvånade för mitt under vårat pass så kommer den före detta världsmästaren på landsväg och nuvarande mästaren i Maddison…..Mark Cavendish in på arenan och börjar cykla. Det var faktiskt ganska najs och köra samma tävling som självaste Mark Cavendish.

Gustav Landslaget Velodrom Cavendish

På lördagen var det dags får våra två första tävlingar som inleddes med förföljelse och sedan ett Scratchlopp på kvällen. Förföljelsen bestod av ett 3 km långt tempolopp. Känslan för dagen var ganska hyfsad och jag gjorde också en sett till tidigare prestationer en bra tid vilket jag får känna mig nöjd med.

Till kvällens Scratch var känslan fortfarande hyfsat fin och jag ställde mig vid räcket med en bra känsla. Loppet bestod av 40 varv vilket var relativt kort vilket ledde till ett snabbt lopp. Känslan var bra genom hela loppet men jag fick aldrig någon riktig lucka på klungan, gick in på sista varvet liggandes i klungan. Jag låg tyvärr någon rulle för långt bak, men jag lyckades ändå spurta in på en sjunde plats.

Litauen 4

Under söndagen var det dags för att avslutande poänglopp på 60 varv med spurt var tionde. Poängloppet blev en rörig historia där vi endast var två svenskar och de övriga länderna ställde upp med ett halvt dussin var. Vi blev ikapp körda så fort vi attackerade. Detta gjorde det väldigt svårt för oss, då de blev som ett stort samarbete mellan de andra länderna. Men det var bara att köra på och det hela resulterade i en 11:e plats.

Litauen 3

För att sammanfatta det hela kan jag konstatera att det har varit fruktansvärt roligt att tävla internationellt på en stor bana med ett starkt motstånd.

Litauen 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s