SM 2016

Gustav nya tempohojjen

SM

Är nu uppe i Falun efter veckans SM tävlingar i Västerås,  ett SM som inte skulle bli som planerat……..

Under onsdagen inledes årets SM för oss juniorer med ett 25km långt tempo

Gustav Tempo SM 3

Tempot gick på en väldigt platt bana med vändpunkt efter halva sträckan. Jag hade dagen innan fått möjlighet att provköra min tempocykel som äntligen hade kommit. Vilket blev i sista stund och inte direkt superoptimalt. Men men jag fick ju i alla fall cykeln och det var väl tur det.  När jag väl stod på startlinjen kl 12:22 så var det ändå med en hyfsat bra känsla i kroppen.

Gustav Tempo SM 2

Själva känslan i kroppen under loppet var ganska bra, men det behövs finjusteras lite i positionen på cykeln. Men det var bara och mata på så mycket man orkade hela sträckan och se hur långt det skulle räcka. Och det skulle visa sig att det skulle räcka till en 6:e plats. Ett resultat jag hade siktat en bit över. Men aja det är inte så mycket mer att göra åt, mer än att träna och fila mer på positionen.

Gustav SM landsväg 2016

I lördags var det dags för linjeloppet som gick på en 12km lång varvbana mitt inne i Västerås centrum som skulle köras 10 gånger. En bana som var väldigt teknisk och gick på alla möjliga sorters vägar och underlag.

Gustav SM landsväg 2016 2

Det var en väldigt varm dag med ca 30 grader och ingen speciell blåst, så hett skulle det bli! Själva loppet var i stort sett styrt av Motala från start till mål som ställde upp med sex åkare. Jag tog det lugnt de första varven ock bara flöt med i klungan innan jag började vara mer aktiv i offensiven.

Gustav SM landsväg 4

Jag kom aldrig riktigt iväg och så fort man fick några meter så blev man snabbt ikapp jagad.

Gustav SM landsväg 2016 3

Nästan hälften av de startande bröt, och det hela resulterade till slut i en 11:e plats för min del. Även här ett resultat jag inte alls är nöjd med!

Men nu är det bara att blicka framåt som gäller, och ta nya tag. För nu väntar en tre veckors lång tripp med Landslaget och bantävlingar i Europa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s