Polen Grand Prix

Gustav velodrom Polen 2

Halloj!!

Nu är en helg avverkad i Polska Pruszkòw tillsammans med velodromlandslaget. Vi är ett gäng på fem cyklister som är nere och kör detta UCI lopp, som till största del är en förberedelse till de Europeiska mästerskapen i Montichari, som äger rum om två veckor.

Men först fokus helgens lopp…..

Tävlingarna inleddes under fredagen för min del med 4km Team pursuit och Scratch. Team pursuten körs som ett lagtempo med fyra personer mot klockan. Vi som nation var de enda deltagande i juniorklassen men det var ett väldigt bra träningstillfälle, där vi fick reda på hur vi ligger till och vad vi behöver förbättra.

Gustav velodrom Polen 1

Senare under kvällen var det dags för Scratch, som är ett linjelopp på banan. Vi körde 40 varv på banan och han som passerade mållinjen först skulle koras till vinnare.

Loppet för min del är jag väl inte riktigt helt nöjd med. Jag försökte rycka och hitta på hyfsat mycket under loppet men jag kom aldrig riktigt iväg och det hela resulterade i en sjunde plats.

Gustav velodrom Polen pall plats

Under lördagen var det dags för den sista tävlingen för min del vilket var ett poänglopp på 60 varv med en spurt var tionde varv. Vi hade bestämt i laget innan start att vi skulle göra ett väldigt offensiv lopp och göra det surt för motståndarna, och detta skulle vi lyckas väldigt bra med. Vi tog det lugnt fram tills första spurten och därefter började vi köra på riktigt. Jag attackerade friskt under hela loppet och låg nästan aldrig i klungan. Vilket till slut resulterade i att jag lyckades köra in hela tre varv på klungan!

Tyvärr så tog jag alla tre varven tillsamman med en och samma polack och han tog även hem fyra spurter, så det hela resulterade i en 2:a placering för min del. Även Felix körde bra under dagen och slutade på 3:e plats med två varv tagna på klungan.

Gustav Polen velodrom

I morgon bär det av mot Montichari med en övernattning i Salzburg. Vi kommer innan Mästerskapet att genomföra en veckas träningsläger tillsammans nere i Italien för att kunna prestera på bästa möjliga sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s