Skåne Helgen

Skåne helgen

I helgen har jag varit nere i Skåne och kört Ringenloppet och Elisedals GP. Ringenloppet var först ut med start under lördags förmiddagen. Vi skulle köra åtta varv på den 11km långa slingan som profilmässigt är helt platt. Vi var hyfsat många till start för att vara en svensk tävling och dessutom med ett par danskar. Detta blev även mitt första landsvägs lopp sedan SM då jag har kört en del bana i sommar, så man var lite extra sugen på o tävla på vägen igen och dessutom i nya klubbkläder!

Gustav Ringenloppet 1

Under loppets första varv blev det en del attacker och efter en stund kom Andreas från Halmstad CK loss och fick en lucka.

Gustav Ringenloppet 2

När vi gick in på andra varvet fick även jag en liten lucka till klungan och lyckades jaga ikapp honom. Vi fick till ett bra samarbete och hade som mest 1:40 till klungan.

Gustav Ringenloppet 3

Men när det återstod lite mer än ett varv så kom det upp tre åkare till som även dom hade lämnat klungan därhän. Då blev samarbetet lite halvdant och inne på det sista varvet så blev vi stoppade och fick sakta ner för att eliten skulle passera. Men men det var la bara o acceptera. Jag körde även runt med ett löst bakhjul på de avslutande fyra varven då jag innan start var lite klantig och inte drog åt det ordentligt. Så när det var dags för spurt bland oss utbrytare så fick de bli sittandes på sadeln för att komma över mållinjen på två hjul. Och det hela resulterade tillslut i en 3:e plats.

Gustav Ringenloppetr

Under söndagen var det dags för GP lopp på Elisedals industriområde. En bana som inte är så speciellt teknisk och den går på stora vägar så det går undan hela tiden. Vi juniorer startade tillsammans med seniorerna och vi hade även en gemensam prispall så vi var helt enkelt i hopslagna till en klass. Under loppet var jag ganska sliten ifrån gårdagen och jag höll mig bara i klungan. Jag gjorde ett litet ryck med fyra varv kvar men det var i princip lönlöst. Och väl inne på sista varvet så var jag lite för långt bak och blev dessutom hindrad av en vurpa framför mig i tredje sista sväng, så det var bara till och rulla in med klungan.

Men nu blickar vi framåt i stället inför helgens tävlingar nere i Tyskland där jag åker ner med Halmstad CK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s