Svanesund 3-dagars 2016

Hej hej! Nu sitter jag hemma i Falun igen, efter att jag har varit nere på Orust och kört Svanesund 3-dagars. Tävlingen består av 4 etapper fördelat på just 3 dagar, och inleddes under fredagskvällen med en backprolog på 1,2 km. En prolog som inte har den lutningen som direkt gynnar mig så resultatet blev en tid i mitten schaktet……. men det är ju inte här som tävlingen avgörs.
På lördags morgonen var det dags för GP lopp. GP brukar inte vara min starka sida men denna gången var det riktigt kul och köra och jag kände mig på gång hela loppet. Men när det skulle bli ett avgörande i spurten så var jag lite för långt bak och kom aldrig i läge till en spurt.
Gustav Svanesund GP
Kvällen bjöd på ett 20 km långt tempolopp och det var nu min chans skulle komma. Känslan i kroppen var fortfarande bra ifrån morgonen och jag kände att det skulle bli ett bra lopp.
Gustav Svanesund tempo1
Jag lyckades hålla ett jämt och bra tempo genom den böljande banan och det hela skulle räcka till en 6:e plats med endast 10 sekunder upp till pallen. Min 6:e plats på tempot ledde även till att jag inför den sista etappen även låg 6:a totalt.
Gustav Svanesund linje1
Sista etappen var ett nio mil långt linjelopp. Under hela loppet var det olika konstellationer av utbrytningar, och jag försökte att vara aktiv för att komma i väg. Men eftersom det var tre så starka lag med så var det svårt att hitta på något och komma iväg utan att ett av lagen inte skulle vara nöjda. Så efter vi hade kört våra fem varv och efter att fältet hade gallrats så blev det till Slut en klungspurt. Jag hade krafter kvar för en spurt och försökte ta mig fram på insidan av fältet på upploppet. Det skulle visa sig vara en inte så bra idé och de blev några turer ner i gruset under tiden. Men men man måste våga satsa, och jag lyckades komma fram. Men det var lite försent och det blev väldigt tajt. Vi var fem stycken i första ledet som korsade mållinjen nästan exakt samtidig, och bara några millimeters marginal skulle skilja oss åt. Och efter flera minuters granskning av målfotot så visade det sig att jag blev 5:a på etappen, vilket jag även blev i totalen.
Nu blickar jag fram mot fredagens tävling nere i Skara, men ännu mer mot en veckas träningsläger nere på Kanarieöarna. Där jag förhoppningsvis även kan köra någon tävling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s