Jag och OS-medaljören!

Gran Canaria

gustav-gran-canaria-2016-4

Nu är min vecka på Gran Canaria till ända och det har varit ett fantastiskt träningsläger. Många mil har det blivit i bergen, på de fina vägarna. Under veckan fick jag även förmånen att cykla tillsammans med den före detta OS-brons medaljören i 10000 m skridsko Örjan Sandler, som på senare år sadlade om till triathlon.  Örjan har varit på ön några gånger tidigare så han hade koll på vägarna och la ut alla rutter.

gustav-gran-canaria-2016-9

Första dagen på cykeln blev det en liten nätt runda på egen hand innan Örjan hade fått sin cykel. Det var väll väl det så man fick vänja sig lite med det varma klimatet.

gustav-gran-canaria-2016-2

Andra dagen satte vi tillsammans kurs mot San Bartolome med en topp på ca 950m över havet. Det blev en väldigt fin runda med stora kontraster ifrån de svenska slätterna. Och det var väldigt kul att få komma upp lite i bergen o klättra. Man kan ibland ifråga sätta sig varför man valt att bygga de olika vägarna och jag kan bara konstatera att de är väldigt häftiga.

gustav-gran-canaria-2016-3

Under tisdagen körde vi längst med kust remsan innan vi vek av in åt landet mot Mogan för att klättra upp till Soria. Även denna dag blev det upp på ca 950m höjd, och vi fick  slingra oss upp för de olika serpentinvägarna. Man får många fina vyer när man cyklar på de olika vägarna, det är något alldeles extra.

gustav-gran-canaria-2016-5

Onsdagen bjöd på ännu en vända upp till San Bartolome fast ifrån andra hållet och med lite modifickation. Innan det blev dags för fredagens avslutande tur upp till högsta toppen Pico de las Nieves på ca 2000m höjd. 100 km skulle köras och det blev en otroligt varm dag uppe i bergen med 43 grader som varmast. Flera timmars klättrandes blev det innan vi äntligen nådde toppen och oj oj oj vilken utsikt, och vilket väder!

gustav-gran-canaria-2016-6

Under veckans eftermiddagar kunde man även få lite tid vid poolen och slappna av lite. Så det har varit en väldigt bra resa som hade de mesta av både träning och lite semester.

gustav-gran-canaria-2016

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s