Velodrom i Aigle UCI-HQ

Velodromtävlingar i Aigle, Schweiz

gustav-aigle4

Halloj nu sitter jag på tåget hem till Falun, efter en resa nere i Schweiziska Aigle på UCI högkvarter och har tävlat bana.

joffrey-uci-065

Banan var kortare än en standard velodrom och var 200m lång så snarlikt Falun, dock så var det ju full bredd vilket är mer är dubbelt så brett som hemma så ändå ganska stor skillnad. Det var även najs att få komma ner till UCI högkvarter och kolla runt på alla grejer.

Under torsdagsmorgonen gick flyget från Köpenhamn som skulle ta oss ner till Schweiz. Och tävlingarna för dagen bestod av ett mini- omnium med eliminering, scratch och ett avslutande poänglopp. Det var ett varierat startfält med många bra åkare och det blev tre bra race.

gustav-aigle3

Vi började med eliminerings loppet och vi radade upp oss på startlinjen. Jag hade en bra känsla och det skulle bli kul att äntligen få raca. Elimineringen gick bra och det var en bra känsla i kroppen genom hela loppet.

joffrey-uci-061

Sen var det dags för scratch. Vi skulle köra 50 varv och nu var vi redan varma i kläderna. Scratchen gick väldigt bra för min del och jag lyckades ta två varv på klungan, en gång i trio och en gång ensam.

joffrey-uci-067

Schemat blev i sista stund ändrat till det avslutande poängloppet och vi startade tidigare då en paus blev inställd. Så jag fick ju både ätit och druckit precis innan dom ropade upp att det var dags för oss att ge oss ut på banan igen. Men men det var bara upp på cykeln och kämpa på och jag lyckades ändå få till ett bra lopp och plockade en del poäng.

joffrey-uci-066

joffrey-uci-064

Jag är nöjd med min prestation och det hela resulterade i en 3:e plats totalt! Det känns skönt att få komma igång igen och tävla på bana utomlands med fler startande och högre konkurrens. Det är sjukt kul att komma ut och möta på hårdare motstånd och kunna känna på hur man ligger till jämfört med övriga åkare.

gustav-aigle1

Sista natten spenderade vi i Frankrike innan det var dags att ta flyget hem igen. Nu blir det att träna på och fortsätta att utvecklas för att kunna prestera ännu bättre, för att kunna åka iväg som en ännu starkare cyklist till nästkommande tävlingar.

http://www.scf.se/bancykel/363-2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s