En lyckad helg i Portugal!

gustav-sangalhos

 

Halloj!! Nu har jullovet börjat men jag gjorde en liten tjuvstart redan i torsdags då jag begav mig hemåt. Anledningen var för att jag under fredagen skulle sätta mig på ett flyg ner till Lissabon. Jag var nere i Portugal för att köra ett sista UCI lopp på banan innan årsskiftet och dessutom för att representera Sverige.

Tävlingarna ägde rum ute på den Portugisiska landsbygden i en liten by vid namn Sangalhos, en by jag alltid kommer att ha på minnet. Det var stora startfält i alla klasser och vi juniorer var även vi många med endast en person ifrån fullt startfält. De lopp vi körde var 1 kilometer, poänglopp, 3 kilometer och scratch.

Under Lördagen så inledes tävlingarna för min del med 1km TT, en disciplin som är lite för kort och inte direkt klippt och skuren för mig.

gustav-snagalhos27pg

 

Men jag lyckades ändå att få till ett bra lopp som tog mig hela vägen till finalen, vilket jag inte hade förväntat mig. I finalen sedan var det ett antal mer explosiva åkare och jag slutade på en 6:e plats.

Andra loppet för dagen var poängloppet, en mer passande disciplin för mig.

gustav-snagalhos23jpg

 

Vi var som jag tidigare nämnde många till start vilket var väldigt kul. Min känsla innan och under loppet var väldigt bra och kroppen svarade ordentligt när man ville trycka på. Jag var väldigt aktiv under loppet och lyckades ta ett varv på klungan och även samla en del poäng i spurterna, och jag lyckades samla tillräckligt mycket poäng för att slutligen placera mig på en 4:e plats! En placering som jag är riktigt nöjd med, även om det alltid är lite försmädligt med en 4:e plats.

gustav-snagalhos24pg

Söndagen bjöd på 3km TT och scratch. 3 kilometern var först ut och jag fick starta i det nionde heatet. Det är alltid kul o tävla lite 3km eftersom det inte allt för ofta finns med på de olika tävlingarnas scheman.

gustav-snagalhos1

Kroppen och dagsformen var även bra idag, men jag fick inte till de lopp jag ville. Jag öppnade lite för sakta och skulle kunna ha pressat varvtiderna lite mer. Men det var absolut inget katastroflopp, men mad tanke på att detta lite är min grej så kändes det lite sådär med den slutgiltiga 6:e platsen. Men när jag tänker på det i efterhand så var det nog ett ganska ok resultat ändå.

gustav-snagalhos2

Sista loppet för helgen var scratch loppet som vi körde direkt efter 3 kilometern så man var fortfarande väl varm i kroppen till start. Vi radade upp oss i banan och gav oss iväg.

gustav-snagalhos245g

Det blev ett lopp med mycket attacker och hög fart. Jag ville försöka komma iväg och ta ett varv även under detta loppet, vilket jag även lyckades göra efter en väl avvägd attack. Vi blev ett gäng som sedan tog varvet tillsammans och det var bland oss som slutsegern skulle avgöras. Och det blev en kamp ända fram till mållinjen med en avslutande spurt där jag lyckades att klämma mig in på ännu en 6:e plats!

gustav-snagalhos26pg

För att sammanfatta helgen så blev det för min del en väldigt bra helg med ett gäng bra lopp och bra slutplaceringar. Så nu blir det till att ta lite jul uppehåll med tävlingarna och ladda inför nästa års drabbningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s