Ban SM 2017

Hej hej!

I helgen gick velodrom SM av stapeln här i Falun och självklart stod jag på startlinjen.

Gustav SM bana 20175

I år så bestämde sig klubben som arrangerar SM velodrom ck att det skulle köras omnium under SM. Omnium är en gren där man kör fyra olika discipliner och ska samla så många poäng som möjligt under dessa fyra. Under de tre första loppen som var scratch, tempolopp och eliminering så fick vinnaren 40 poäng  tvåan 38 poäng och så vidare, medans poängen i poängloppet gick till totalen.

Gustav SM bana 20176

Vi började med scratch och kroppen kändes bra för dagen. Dock så blev det ett väldigt avvaktande lopp och det hände ingenting innan jag attackerade några varv innan mål, så när det var dags för målgång så var vi en liten klunga där jag gick i mål som 2:a man.

Gustav SM bana 20174

Andra loppet blev tempoloppet där man ska samla så många poäng som möjligt med spurt varje varv. Detta är en disciplin som passar mig väldigt bra då jag kan ligga där framme länge och bara köra på, och plocka poäng efter poäng. Så tempoloppet resulterade i en första plats för min del.

Tredje loppet blev eliminering och precis som på tempoloppet så kontrollerade jag fältet från spets och korsade även här linjen som 1:a.

Gustav SM bana 20177

Till slut var det dags för det avslutande poängloppet med åtta spurter och där alla poängen går till totalen. Jag låg inför poängloppet 1:a totalt med 4 poängs ledning till 2:an. Jag och killen som låg 2:a tog i princip varannan spurt under loppet och det hela skulle avgöras på sista spurten då det endast skilde ett poäng mellan oss. Och de sista varven blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag missbedömde näst sista spurten och trodde att jag tog poäng, men det gjorde jag inte. Så jag låg nu en poäng efter istället för i ledning men med samma poäng. Så det var jag som fick dra och hålla tempo medan den andra killen bara behövde bevaka mig. Och det blev som att jag i princip gjorde ett uppdrag åt honom inför sista spurten där det hela skulle avgöras. Så jag slutade på en 2:a plats under detta ban SM.

Gustav SM bana 20173

Jag känner att jag inte är nöjd med detta resultat utan det var självklart guldet jag gick för. Men men det är bara och ladda om mot kommande prövningar och jag får väl helt enkelt satsa på att plocka hem mitt SM guld till sommaren istället  🙂

Gustav SM bana 20172

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s