Säsongspremiär i Luxemburg

Halloj! I söndags gjorde jag min landsvägs premiär i form av GP Bob Jungels nere i Luxemburg.

Premiären fick jag även spendera på min sprillans nya Bianchi Oltre xr4 , en fantastisk cykel som även är utrustad med de bästa delarna från TEC så som styre, styrstam, sadel och Hjul. Och jag vill rikta ett stort tack till Bianchi, Hertings cykel och inte minst till Lars Svalin på TEC som gjorde detta möjligt!

Gustav XR41

Vi var fyra killar nere från Halmstad CK som stod på startlinjen. Tävlingen bestod av ett varvlopp på 11km och 130km skulle avklaras innan vinnaren skulle koras.

Gustav GP Luxemburg8

Det var en lättåkt bana med bred och fin väg och banan bestod i princip av 5km utför och 5km uppför, så det blev 130 böljande kilometer. Det var även en spurtpris tävling under loppet där det var spurtpris vartannat varv.

I och med att det var årets första landsvägslopp så visste man inte riktigt hur man stod sig till de andra och man visste heller inte hur formen var, men det var ändå med en väldigt bra känsla jag ställde mig på startlinjen.

Gustav GP Luxemburg7

Vi hade gått igenom innan loppet att vi skulle försöka köra offensivt och vara med på attacker för att kunna komma med i en utbrytning.

Loppet inleddes ganska lugnt och kontrollerat de första varven och farten trissades inte upp innan det var dags för första spurtpriset. Efter första spurten så blev det lite högre fart i klungan och det blev lite fler attacker. Jag försökte hålla mig så långt fram som möjligt och gick med på några ryck men inget som blev något av.

Gustav GP Luxemburg5

Snart var det dags för andra spurten och farten drogs upp lite igen men det stannade snabbt av efter spurten. Jag låg långt fram i klungan och gick med i en fransos ryck nu när farten hade stannat av. Vi fick snabbt en lucka och och avståndet fortsatte att öka.

Gustav GP Luxemburg

När vi gick in i backen så fick vi sällskap av en man till och vi var nu en trio följt av kvartett.

Gustav GP Luxemburg3

Vi körde på bra i ca två varv innan fick ytterligare sällskap av tre man och utbrytningen bestod nu av sex man. Vi fick till ett helt ok samarbete men men det blev lite halvknackigt när vissa valde att stå över i omgångar med drag jobbet.

Gustav GP Luxemburg6

Vi låg ganska länge med minuten bak till klungan och dom tog inte in på oss.

Men när vi gick in på tredje sista varvet så började dem att plocka in allt mer och när vi gick in i backen med 20km kvar till mål så blev vi inkörda av klungan, samtidigt som en ny grupp på fyra pers gick iväg. Denna grupp höll hela vägen till mål och för min del var det bara att försöka gå med runt de avslutande två varven.

Under loppet så lyckades jag även plocka en del poäng i spurtpris tävlingen vilket resulterade i en 2:a plats totalt!

Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en lyckad tävlingspremiär, jag fick ett kvitto på att formen höll måttet och att jag kunde köra med bra tryck i pedalerna. Det var även kul att lyckas kamma hem en 2:a plats i spurtpris tävlingen, vilket jag inte hade förväntat mig på förhand.

I skrivandets stund befinner jag mig nere i Belgien där jag och tre övriga killar i laget befinner oss för att ladda inför helgens stora lopp i form av Paris-Roubaix där vi ska representera landslaget.

Gustav Belgien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s