Paris-Roubaix 2017

 

I söndags var det dags för årets stora vår klassiker i form av Paris-Roubaix och jag stod på startlinjen på Juniorernas upplaga för att representera landslaget.

Gustav Paris-Roubaix8

Paris-Roubaix är en otroligt tuff tävling där vi juniorer skulle passera 17 stycken pavé sektioner som är gamla jordbruksvägar som endast består av gatsten och där vissa sträckor är så gamla som från romartiden. En tävling där man måste hålla sig i täten hela tiden för att slippa undan och bli hindrad från alla vurpor och punkteringar som uppstår vid varje pavé sträcka.

Gustav Paris-Roubaix10

Det var en väldigt häftig upplevelse att köra på de olika pavé sträckorna som kryllade av publik då vi endast startade 2,5 timme innan proffsen skulle passera på samma sträckor.

Gustav Paris-Roubaix9

Om man sen kollar på hur själva loppet såg ut för min del så gick det inte alls om jag hade förväntat mig. Jag låg bra till i starten men en väldigt tidig punktering gjorde att jag nu hamnade tvärsist i klungan. Och jag kan säga att det inte var det lättaste att avancera i  en klunga där precis alla skulle fram för att ha en bra position inför första pavé sträckan. Och jag hade inte lyckats avancera till den främre delen av klungan så när vi gick in på pavén så var jag för långt bak och man fick sick sacka från folk som hade fått problem och folk som hade droppat.

När sektionen var avklarad så var det att börja ta sig upp igen när farten hade slagits av lite gran i klungan.

När vi gick in på den tredje sektionen så låg jag i svansen på klungan men det blev en hel grupp som blev hindrade från danska servicebilen som hade ställt sig mitt över pavén och kilad in sig med slovakerna så vi stod helt still och kunde inte ta oss fram.

Vi blev nu en grupp som blev hindrade efter klungan och när vi skulle dra igång igen på pavén så var vi redan en bra bit efter och vi anslöt tyvärr inte till första klungan igen.

Så sammanfattningsvis så blev det inte alls som jag hade tänkt men jag har fått många nya erfarenheter och det var trots allt en väldigt häftig upplevelse att tävla på de berömda pavé sträckorna.

Gustav Paris-Roubaix7

Gustav Paris-Roubaix6

Här näst väntar tävlingar hos grannen i väst under påskhelgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s