Göteborgsgirot & Polen

Gustav GP Göteborg.JPG7

I helgen har jag varit uppe i Göteborg och kört Prioritet finans GP och Göteborgsgirot. Där jag under båda loppen startade med eliten.

Gustav GP Göteborg.JPG1

Det började under fredagskvällen med GP loppet som gick på Götaplatsen på en 1,1km bana där vi bland annat rundade Poseidon.

Gustav GP Göteborg.JPG2

Loppet gick väldigt fort hela tiden och det stannade aldrig av. Det var mitt allra första lopp i en elitklunga så jag hade inte så stora förväntningar mer än att jag skulle ta mig runt med klungan.

Gustav GP Göteborg.JPG5

Det var 50 man till start, och blev du varvad så plockades man av. Så det gällde verkligen att trampa gasen i botten hela tiden. Vi skulle köra 50 min + tre varv innan det hela skulle avgöras. Det höga farten gjorde att mer än hälften av alla startande fick gå av och startfältet minskade hela tiden.

Gustav GP Göteborg.JPG4

I dag var både kroppen och huvudet med.  Jag hade inga problem med att hänga med eliten och var till och med uppe o drog klungan på de sista varven. En åkare bröt sig loss och gick i mål före oss andra. Det hela slutade med en klungspurt och jag gick i mål med denna endast 7 sek från pallen.

Gustav GP Göteborg.JPG6

Under lördagen var det dags för Göteborgsgirot på 140km i en tuff terräng med många höjdmeter sett till svenskt mått.

Gustav GP Göteborg

Inledningsvis låg jag bara med i klungan och gled med innan jag började gå med på attacker senare i loppet. Kroppen kändes hyfsat bra och jag var verkligen med och tävlade.

Gustav GP Göteborg.JPG8

Jag körde på bra och höll mig i första gruppen som blev allt mindre och mindre. Loppet bestod av en väldigt blandad terräng, med allt från flera branta backar, breda vägar, smala cykelbanor till grusvägar. När vi sedan kom in till centrala Göteborg igen så var det en lite mindre samlad klunga som skulle spurta om 2:a platsen och neråt och jag gick i mål på en 17:e plats.

Gustav GP Göteborg.JPG9

Ett resultat som jag är relativt nöjd med med tanke på det tuffa och  hårda motståndet i elitklassen.

Polen

Kroppen kändes helt ok inför första etappen här i Polen och jag var väldigt sugen på att börja tävla. Vi gjorde ett val i laget att gå tidigt till utväxlingskontrollen och inskrivningen viket vi gjorde rätt i. Vi stod längst fram i fållan av 192 cyklister så vi fick ett bra utgångsläge.

Gustav Polen 20174

Vi slapp avancera i klungan som vi hade behövt göra om vi startat längre bak och vi kunde bara sitta uppe och bevaka racet. Kroppen kändes som sagt bra och jag var med aktivt och attackerade och gick med ryck för att skapa något.

Gustav Polen 20175

Men tyvärr så var alla så hetsiga så det kom aldrig iväg någon grupp i början av loppet. Det hela slutade med en klungspurt och tyvärr var jag inte riktigt med, utan jag gick i mål någon stans i mitten av klungan.

GustavPolen2017#5

Det var ändå en bra insats vad gällande lagvis och vi visar att vi är med och tävlar. Vi gick på attack och visade att vi var där för att åka cykel.

Gustav Polen 20172

Första dagen inleddes med dubbeletapp med två linjelopp på 58 km och den andra etappen gick på samma bana som förra året så den hade en del av oss koll på. Vi valde att värma upp lite inför denna etappen och kom därför lite senare till utväxlingskontrollen och kom därför längre bak i klungan.

Gustav Polen 20171

Kroppen kändes fortfarande bra och jag va väldigt taggad på att köra igen. Första varvet var det bara att försöka att plocka placeringar och försöka att jobba sig fram i klungan. Dock så gick det inte så jätte bra då det var mycket krascher som hindrade och alla ville ta sig fram, så vid varvningen första varvet  var jag bara några få positioner längre fram. Andra varvet började ganska lugnt och när vi gick in på en sämre väg med kantvind så kunde jag börja att avancera. Jag kom upp ungefär till runt 50:e rulle innan det började att köras som bara den i täten. Det var en utbrytning och bara från ingen stans så blev det värsta kalabaliken och det blev full gas och då menar jag verkligen full gas! Vi låg och dunkade i nästan 60km/h på den lilla kassa vägen och det var ren kaos i klungan. Folk flög till höger och vänster medans polska landslaget gick som djur i spets. Den höga farten höll i sig länge och den minskade inte förrän det återstod 2/3 delar av sista varvet. Det var dock inte med så himla mycket men nu kunde man iallafall avancera i klungan igen. Jag tog tillfället i akt i kantvinden igen och gick förbi hela klungan ute i gräset rätt upp i spets.

Gustav Polen 20178

Jag höll mig där uppe och gick med de ryck som kom. Men när det var ca 2km kvar så vinglar en snubbe till och skickar in sin bakväxel i mitt framhjul så hjulet blir skevt. Så då var mitt lopp färdigt och det blev en vobblig tur sista biten in i mål men jag höll mig i klungan och gick i mål i främre halvan.

GustavPolen2017#4

Tredje etappen här i Polen bjöd på en hård bana bestående av backar och kantvind. Vi i laget var väldigt taggade och hade fått mersmak efter gårdagens framgångar och vi ville göra ännu bättre idag. Jag fick tyvärr byta cykel innan start och köra på reservcykeln då mitt växelöra hade blivit snett på Bianchin. Men men det extra örat låg på hotellet så det var bara o ta reservcykeln. Jag kom därför allra längst bak i startfållan så jag fick ingen bra utgångsposition. Så de första varven gick åt till att försöka komma fram.

Gustav Polen 20176

Men det var väldigt stökigt i inledningen och det kraschades flitigt och man blev ständigt hindrad. Men en stund in på andra varvet kom jag uppe i spets men föll bak lite igen. I slutet av tredje varvet av de sex vi skulle köra så kom jag upp till spets igen och var med och gick på ett ryck i ingången av backen.

Gustav Polen 20177

Vi var en grupp på 11 man och fick snabbt en lucka och jag visste att detta skulle hålla hela vägen in i mål då vi hade fyra ledartröjor i utbrytningen och två åkare ifrån polska landslaget som var otroligt sugna på att vinna tid och bli etta i totalen. Vi fick en lucka på ca minuten och när vi gick in på sista varvet så kom de avgörande rycket. En polack stack och det bara gick inte att gå med. Jag rullade in som 9:e man på etappen.

Gustav Polen 20173

Dag tre här nere i Polen blev en väldigt hård historia för min del. Dagens bana bestod av ett väldigt platt varv kryddad med starka vindar. Den kraftiga vinden bjöd in till en väldigt tuff etapp vilket det även blev. Till en början hamnade jag långt bak i starten och det blev ingen höjdarposition då loppet inledes rakt ut i kantvinden. I kantvinden var det bara att gneta kvar i klungan och när vi väl vände upp i motvinden så kunde jag börja att avancera. Jag tog mig fram bra och kom högt upp men när vi passerade mål för första gången så bestämde dom sig för att skrota i klungan rakt framför mig så det blev en vända ner i backen. Så nu var det bara att rätta till styret och börja jaga klungan. Jag gick på bilen och kom upp till andra klungan ganska fort, men därifrån var det slut på pace och man fick börja jaga allt mer för egen maskin. Jag körde på starkt i kantvinden och kom ikapp första gruppen strax innan nästa målpassering. Sen var det bara att överleva  och återhämta sig. Dock så var inte huvudet med mig längre utan jag låg kvar i svansen när jag egentligen borde ha avancerat fram till främre delen igen. Men så blev inte fallet utan jag drällde kvar där bak och när klungan sprack upp i kantvinden så hamnade jag i andra gruppen vilken jag även gick i mål med. Vi tappade strax över minuten till klungan så den 17:e placeringen man hade i totalen inför etappen blev nu en 45:e plats. Så man kan väl säga att det inte blev min bästa dag på cykeln utan det fanns mycket som kunde ha skötts bättre!

Femte och sista etappen här nere i Polen blev betydligt bättre än gårdagen. Känslan var mycket bättre i kroppen idag än igår och man var mer laddad att göra en bra prestation efter gårdagens lite sämre. Vilket jag även gjorde! Loppet var som förväntat kontrollerat av Polska landslaget som satt på den gula ledartröjan och alla attacker blev inkörda av dem. Dock så när vi var inne på sista varvet och hade ca 15km kvar till mål så gick en av polackerna själv på attack och jag gick med på hans hjul. Jag fick sällskap av Nicklas och några till och vi var ungefär 6 man som kom loss.

Gustav Polen 2017

Vi petade på en stund innan en av Polackerna stack. Jag gick med hans ryck även nu och fick med mig en polack till. Sen vet jag inte riktigt vad de gjorde, de två polackerna drog allt vad dom hade med mig på rulle samtidigt som resten av laget satt och körde i klungan. Så det blev en väldigt konstig situation. De slog sedan av och då gick jag iväg själv på en solo attack. Jag höll till det var ca 3km kvar innan klungan kom ikapp och då var det inte mycket kraft kvar i påkarna, men jag gjorde ändå ett försök. Sammanfattningsvis har det varit en bra vecka, med flera bra race och jag känner att jag är med och fajtas där uppe i toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s