Youth Tour 2017

Gustav YT 2017 #4

Halloj! NU sitter jag lite snöpligt på ett tåg hem från Youth tour som inte riktigt slutade som jag hade hoppats…………men mer om det senare.

Gustav YT 2017 #

Youth tour är ett tre dagars etapplopp bestående av 5 etapper, så det är ett tufft schema med dubbeletapper, där vi var 102 cyklister till start. Först ut under fredagen var en prolog på  3 km. Jag hade inga större förväntningar på prologen utan jag körde på och placerade mig någonstans i mitten.

Gustav YT 2017 #5jpg

Eftermiddagen bjöd sedan på ett 45 minuters GP lopp. Jag lyckades placera mig längst bak i startfältet vid start, vilket inte var särskilt lyckat, utan fick nu jobba mig ikapp…..

Gustav YT 2017 #6

Loppet drog igång och det sprack av väldigt tidigt då det blev en krasch på åttonde hjul och de första sju gubbarna fick snabbt en lucka till klungan. Vi hade med en Halmstad åkare i första gruppen så vi andra låg bara och bevakade i klungan och plockade attacker.

Gustav YT 2017 #7Jag avancerade utan problem hela tiden och jobbade mig stadigt upp till toppen av klungan. Loppet rullade på och inget speciellt hände utan gruppen i täten fortsatte o köra på………..jag låg hela tiden i främre delen av klungan och jobbade effektivt

Gustav YT 2017 #8

så det hela avslutades med en klungspurt bland oss andra där jag gick i mål som 3:a och därmed en 10:e plats totalt på etappen.

Gustav YT 2017 4#

Gustav YT 2017 #10

Andra dagen inleddes med ett tempolopp på 11.5 kilometer. Jag var tveksam innan start om jag skulle köra eller inte då jag kände mig tjock i halsen och tung i kroppen. Men jag stod på startlinjen tillslut. Jag gjorde ett helt ok lopp och gick i mål som 25:a men jag känner att jag har mycket mer att ge än det!!

Gustav YT 2017

Till eftermiddagen skulle det köras ett linje på 90 km varav 9,6 km på grus och både kroppen och halsen kändes allt sämre. Jag tvekade in i det sista men även här ställde jag mig på startlinjen.

Gustav YT 2017 #12

Det var en tuff bana med både grusväg och kantvind som blev väldigt utslagsgivande. Vi i laget satt hela tiden långt fram och var väldigt aktiva under loppet.

Gustav YT 2017 #3

Vi körde offensivt och var med i flera utbrytningar

Gustav YT 2017#2

tyvärr så var det ingen som höll utan det var samlat till mål……………..

Gustav YT 2017 #13

och det skulle avgöras i klungspurt!

Gustav YT 2017 #14

Jag gav vad jag hade kvar i spurten och gick i mål som 12:a och därmed bäste svensk för dagen, på denna tuffa etapp där väldigt många åkare föll ifrån.

Idag då så skulle det hela rundas av med kungaetappen.

 

Gustav YT 2017 #9 Dock så blev det inte så för min del utan min krassliga känsla från gårdagen var idag ännu sämre och det var ingen tvekan om att det idag inte skulle gå o prestera. Så det blev ett abrupt slut på denna tävlingshelg,

Gustav YT 2017 #16

det var bara och packa väskan, sätta sig på ett tåg upp till Falun o blicka framåt mot nästa helgs tävlingar nere i Skåne!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s