En tävlingshelg i Skåne

Halloj! är nu hemma i Glommen efter en helg med tävlingar nere i Skåne

Gustav Ystad 20171

Jag fick till en bra uppvärmning planerad av Viktor Lundqvist innan tempoloppet på lördagen och det kändes även bra i kroppen innan start.

Gustav Ystad 20179JPG

Banan för dagen kanske inte riktigt var den mest passande för mig då den var ganska kuperad med böljande bana hela vägen. Men det var bara o ge det man hade och se vad det skulle räcka till.

Gustav Ystad 20178JPG

Jag tyckte att jag ändå fick till ett bra driv under hela loppet och jag hade helt ok tryck i pedalerna. Jag körde om fyra personer så jag tänkte att det måste ändå gå helt ok. Kroppen kändes bra genom hela loppet och jag gav vad jag hade på den böljande banan.

Gustav Ystad 201767JPG

När resultaten var räknade så visade det sig att jag tillslut blev 9:a ett resultat som jag ändå är lite nöjd med med tanke på banan plus att det förutom svenska åkare var flera starka danskar till start.

Gustav Ystad 20175

Linjeloppet dagen efter gick på samma bana som tempot och kroppen kändes även bra idag, vi valde att köra offensivt i laget och första varvet så var det vi som stod för de flesta attackerna och de var de andra som fick jaga. Jag hade bra med krafter och det kändes bra i kroppen hela tiden. Det gick små grupper hela första varvet men det kom aldrig riktigt iväg någon grupp som fick en längre lucka. När vi hade kört halva tävlingen så gjorde jag ytterligare ett litet ryck och fick med mig tre åkare till, vi fick snabbt en lucka och jag förstod med en gång att detta skulle gå hem då vi var en bra kompott med åkare från de starkare lagen. Jag lät de andra ta det största ansvaret att jobba för att inte själv döda mig, utan jag var bara framme och visade näsan. Det kom även upp ytterligare två åkare till utbrytningen efter ca ett halvt varv. Vi fick ett avstånd på två minuter till klungan och när vi hade ca ett halvt varv kvar så fick vi sällskap av den starka dansken Julius Johansen som hade bryggat upp själv. Nu blev det genast attacker och de avlöste varandra. Tillslut så kom Julius iväg med fyra kilometer kvar till mål. Jag försökte gå med men han fick tyvärr en stor lucka med en gång och det gick inte att täcka den. Så det var att ladda om iför spurten då ingen annan ville ta ansvar att jaga ikapp. Jag förberedde mig inför spurten och hade allt planerat. Dock så blev det inte som jag hade tänkt då en kille svängde upp mitt framför mig i spurten och slog av på tempot så jag blev lite hindrad och fick gå runt honom, vilket ledde till att jag korsade linjen som 4:e man i spurten och 5:a totalt.

Gustav Ystad 20172

Gustav Ystad 20174

Ett resultat som jag inte riktigt var nöjd med utan jag borde ha vunnit den spurten. Men men jag blev ju iallafall bäste svensk för dagen!

Gustav Ystad 2017

Nu står Tour de Himmelfart näst på tur som går av stapeln på torsdag nere i danska Odder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s