Nya framgångar i Danmark

Gustav Tdh7

Nu sitter jag i en bil på väg upp till Falun efter ha varit nere i danska Odder och kört Tour de Himmelfart, en tävlingshelg som gått mycket bra!

Första etappen av Tour de Himmelfart var som vanligt ett kortare linjelopp på ca 60 km. Kroppen kändes bra innan start och även under loppet. Loppet var ganska lugnt inledningsvis men efter lite mer än halva första varvet så gick Julius Johansen iväg solo.

Gustav Tdh1

Jag var med flitigt i attacker efter det, för att försöka ansluta men det var inget som höll utan klungan körde ikapp och Julius bara kom längre o längre bort. Jag insåg sedan att loppet redan var avgjort och att det skulle bli en spurtuppgörelse i klungan, så jag laddade om inför spurten och letade bra position till den. Jag tog mig bra fram och låg bra till in i sista sväng men strax efter kurvan så skrotar dom framför på min kant och jag kör rakt in i dem och det var tvärstopp, så jag fick tyvärr rulla in en bit efter klungan.

Under kvällen var det så dags för GP lopp och jag var sugen på revansch från förmiddagen. Jag lottades in längst fram i startfållan och jag fick därmed en väldigt bra start och jag höll mig där framme hela loppet.

Gustav Tdh16

Gustav Tdh15

Tidigt så gick det iväg en grupp på åtta man som fick en lucka, en grupp som det visade sig skulle hålla hela vägen. Jag körde bra hela loppet och kroppen kändes väldigt bra. Jag kunde driva på i åkningen och det fanns ett bra klipp.

Gustav Tdh4

Jag tog position i klungan inför spurten och gick i mål som åttonde man och 16:e totalt. Ett resultat jag ändå är lite nöjd med.

Sen var det dags för tempo. Vi skulle köra en relativt lättåkt bana på 12,5 km med en liten knicks i början.

Gustav Tdh5

Tempoloppet kändes bra och jag kunde åka med ett bra driv genom hela loppet. Jag kände att jag kunde trycka på och hålla farten uppe.

Gustav Tdh13

Det hela slutade med  ett helt ok lopp med tanke på att jag blev 12:e man av 146 startande.

Gustav Tdh6

Kriteriet som gick på kvällen hade jag inte så jättestora förväntningar på. Jag var ändå med och satte fart på loppet i en utbrytning som varade i ca 2,5 varv men mer än så hittade jag inte på.

Gustav Tdh8

Kroppen kändes fortfarande bra men när det var dags för spurt så var jag inte riktigt med och fick inte riktigt till den avslutning som jag kanske borde ha gjort, utan rullade in i mitten klungan.

Gustav Tdh3 Sista etappen är en tuff etapp men bland annat en gnetig backe som har en skaplig lutning. Jag hade laddat extra inför detta loppet och ville göra något bra då jag låg 10:a totalt. Kroppen kändes även den bra för dagen och jag hade stora förväntningar på hur dagen skulle sluta. Mitt startnummer lottades sist, vilket gjorde att jag rullade iväg tillsammans med de allra sista från startfållan….

Gustav Tdh9

Tidigt i loppet kom det iväg en utbrytning som fick en lucka snabbt. Roskilde som hade ledartröjan som satt på en viss Julius Johansen låg bara där och kontrollerade loppet o höll samma avstånd till utbrytningen. Så jag tog det väldigt lugnt och låg lite längre bak o bara gled med.

Gustav Tdh10

Jag visste att inget skulle hända innan utbrytningen var ikapp körd så det var bara onödigt o ligga där framme o slåss om en position som för tillfället inte var så super viktig.

Gustav Tdh11

När det sedan började närma sig mål o det återstod två varv så tog jag mig fram i klungan. Nu gick det mer attacker och jag höll mig där framme hela tiden och gled med i rycken. Dock så körde jag fortfarande avvaktat och gick inte på attack själv. Inne på sista varvet så gick en kille från Roskilde iväg tillsammans med en grabb från Hammel. De fick fort en lucka o nu när Roskilde själva hade en man i utbrytning så tog de heller inget ansvar. Så det rullade på lite lagom fort i klungan men inte tillräckligt för att köra in de två man i front. Så det var till att ladda inför spurten om sista pallplatsen istället.

Gustav Tdh2

Jag fick till en helt okej spurt med tanke på att jag var helt utan lagkamrater på plats och gick i mål som 4:a i klungspurten o 6:a totalt.

Gustav Tdh14

I totalen blev det till slut en 12:e plats och därmed återigen bäste svenska åkare!

Nu får landsvägshojjen vila några dar, för näst på tur står velodromtävlingar nere i Tyskland där jag ska ner och representera landslaget vilket alltid är roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s