SM 2017

Gustav SM 20174

Nu är SM över för i år och jag fick med mig ett guld hem i form av vinst i tempoloppets lagtävling.

SM går som vanligt för juniorer och elit under midsommarhelgen och i år gick det i den småländska lilla hålan Burseryd.

 SM tävlingarna inleddes för min del under onsdagen med individuellt tempolopp.

Gustav SM 2017

Jag hade stora förhoppningar inför detta lopp men det gick inte riktigt som jag hade planerat. Kroppen kändes bra första halvan av loppet, men på väg hem så kändes den seg och jag tyckte att jag inte fick något riktigt bra tryck i pedalerna. Dock så visade det sig att jag plockade placeringar på hemvägen även fast det var en dålig känsla i kroppen och det visade sig även sen att jag höll en otroligt jämn fart genom hela loppet, vilket förstås är bra. Men tyvärr så blev inte resultatet de jag hade hoppats på utan jag slutade på en 8:e plats, ett resultat jag inte alls hade tänkt mig.

Men det fanns ju även den årliga lagtävlingen, där bästa laget får medalj! Bästa laget innebär att de tre bästa från varje klubb får sina tider ihopslagna och de lag med minst totaltid vinner. Det visade sig  att vi i Halmstad CK stod som segrare i denna tävling med hela 50 sekunders marginal till tvåan Motala.

Gustav SM 20172

Under lördagen var det så dags för oss juniorer att göra upp om linjetiteln.

Gustav SM 20173

Vi hade en klar och tydlig plan inom laget hur vi skulle ta oss an detta SM linje när vi ställde oss på startlinjen.

Gustav SM 20175

Vi inledde loppet väldigt starkt och gjorde det till ett hårt lopp. Vi gjorde de tufft för konkurrenterna och skickade iväg attack på attack.

Gustav SM 20177

Jag var själv hela tiden väldigt aktiv och känslan i kroppen var riktigt bra. Jag kände att jag kunde trycka på och gå för full maskin.

Gustav SM 20176

Men när vi väl skulle böja köra på än mer aggressivt så  gick alltihop åt helt fel håll!! Någonstans så brast det i kommunikationen och det blev tvärt emot vad vi hade sagt på förhand. Tre grabbar från Motala var sedan i utbrytning med endast en kille från Halmstad. Detta gjorde att vi satt i en väldigt dålig sits och det blev som bäddat för Motala. Med fyra man i front så blev de spurt bland oss som var kvar i klungan för de övriga placeringarna.

Gustav SM 20178

Jag slutade även här på en 8:e plats och inte direkt vad jag hade hoppats på.

Men men nu är det bara att ta nya tag. Nästa tävling blir kortbane SM i Borås innan det bär av ner till Portugal för EM på bana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s