Sista Chansen & Anundsloppet

Hej igen!

I helgen avslutade jag min landsvägs säsong för i år då jag körde Sista chansen och Anundsloppet. Även denna helg så ställde jag upp med eliten och fick känna på lite bättre motstånd.

received_10155648675803665

Först ut var Sista chansen i Ramnäs som består av en kortare varvbana på lite med än en km. Det var full fart under hela loppet och det tog ett litet tag för mig att komma in i de. Fick slita ganska mycket första 20 minuterna innan loppet hade satt sig lungorna och jag kunde vara med o köra ordentligt. Det gick attacker hela tiden och det var aldrig någon lugn stund under loppet. Jag provade på några ryck men blev så småningom inhämtad av klungan.

Två åkare var loss sista halvan av loppet och fick göra upp om segern, medans vi andra fick spurta om de övriga placeringarna. Inför spurten så var jag ganska trött i kroppen och låg lite för långt bak för en framskjuten placering. Men jag gav det jag hade och spurtade in på en 13:e plats.

Gustav GP Luxemburg5

Under söndagen var det sedan dags för årets sista landsvägslopp i Västerås vid Anundshög. 23 varv skulle köras på en 3.8 km lång varvbana, så många varv blev det!

Vi gled iväg och det blev genast full fart med attacker som avlöste varandra. Jag gick med några olika ryck och efter ett par försök så kom vi iväg. Det var åkare från alla de stora lagen med. Det var tre från TRE Berg, två från Hymer, en från Ryska Posten och jag. Så jag insåg direkt när vi gick att jag var tvungen att vara med och att det kunde hålla länge. O visst skulle det göra det!

Vi fick snabbt en lucka och fick till ett väldigt bra samarbete. Sju man var vi som gick iväg i brytet och vi hade nästan 20 varv kvar framför oss att köra. Men vi fick som sagt till ett bra samarbete och låg länge och pendlade kring minuten före klungan.

received_10155648676353665

När det sedan började att närma sig mål så började det att köras o attackeras ordentligt från TRE Bergs håll och de fick efter ett tag i väg två åkare som sedan korsade linjen som 1:a och 2:a. Vi övriga försökte att hålla ett bra samarbete för att hålla undan ifrån klungan de sista varven vilket vi även lyckades med. Det hela slutade med att jag rullade in på en 8:plats.

received_10155648677453665

Jag är nöjd med min sista tävlingshelg på vägarna för året och det är skönt att få bekräftat att man även har någonting att göra i elit klungan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s