En riktig ”skithelg”

Hej!

Helgen som gick vill jag helst glömma, även om jag fick med mig ett nytt rekord hem…………….mer om det sen, men först säsongspremiär!

För nu är äntligen säsongspremiären avklarad!

20180423_141324

Under förra helgen kördes nämligen Östgötaloppet utanför Linköping och tävlingssäsongen i Sverige är nu inledd, vilket känns otroligt skönt och roligt! Säsongspremiären är alltid lika spännande och man vet aldrig var sin egna form ligger  gentemot alla andra. Men jag får ändå säga att kroppen kändes bra och både ben och lungor var med mig redan från start!

DSC09418

Årets tävlingspremiär blev även mitt första race med laget i Team Ormsalva – Bianchi. Jag kan bara säga att allt känns helt rätt med laget och vi hittade varandra väldigt bra redan från början. Vi gjorde en väldigt bra tävling i laget och det kändes verkligen att vi tävlade som ett lag! Med en sådan bra känsla under säsongspremiären så kan 2018 inte bli annat än ett toppenår!

DSC09421

Även nu i helgen var det tävlingar som stod på schemat, men Östgötaslätten byttes ut mot Västgötaslättern. Kinnekulle cyclassic och Kinnekulleloppet skulle köras under lördag respektive söndagen. Under båda dagarna gick loppen runt Götene och Kinnekulle där vi under söndagen skulle upp för högkullen.

På fredagen satte vi kurs ner mot Skara och hotellet, vi var alla väldigt taggade på att raca. Vi checkade in och tog det lugnt en stund innan vi hungriga gick ner till kvällsmaten där tre av oss beställde sjömansbiff……………vilket skulle visa sig bli en nitlott vi tre sent kommer glömma!

Under lördagen var det dags för cyclassicen och jag var väldigt sugen på att tävla.

DSC09417

Vi ställde taggade upp oss inför start

DSC09441

och gjorde bra ifrån oss under loppet, så länge som det gick……………….Förste man av oss tre ”Sjömansbiffare” tvingades bryta efter två varv, då han kände sig konstigt matt och helt orkeslös. Kille nummer två mådde inte alls bra och tvingades kasta upp ett par gånger under loppet, men tog sig ändå i mål. För min egna del kändes det bra under två av de tre varven, och då han jag även med en punktering på första varvet, men när vi gick in på sista varvet fick jag otroligt ont i magen! Det bara gick inte att cykla mer och jag var tvungen att släppa klungan och helt sluta cykla.

Som räddare i nöden stötte jag efter ett tag på en motionär som var ute och körde motionsloppet, som jag började prata med och till min stora lycka hade han med sig papper i sina fickor! Loppet artade sig nu till att bli som sagt ett lopp man helst av allt vill glömma……………..efter två stopp längs vägen med akuta behov, så tog jag mig tillslut i mål som dagens sista man! Hela 40 min efter förste man. Ett rekord för min del som jag gärna varit utan!

DSC09430

 

Under söndagen ville jag ta nya tag och jag hoppades innerligt på att magen var återställd igen.

DSC09492

Loppet inleddes bra och vi fick snabbt iväg både Emil och Johan i utbrytning. När vi dock gick in i backen för första gången så bara tog de emot väldigt mycket i kroppen som var helt slut och helt urlakad på både krafter och energi. Då jag helt enkelt inte fått behålla någon näring det senaste dygnet utan det blev bara som en kanal rakt igenom…….och därmed blev det inte någon topplacering under söndagen heller.

Men nu blickar jag enbart framåt, tar med mig Kinnekulle som en bra genomkörare och ser fram emot kommande tävlingshelg nere i Danmark, bestående av två UCI lopp vilket kommer bli väldig hårt och roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s