UCI race i Danmark

Tjena!

received_10156377522486983

I helgen som gick var jag nere i vårt kära grannland i väst och körde GP Himmerland och Skive loppet, Två stycken 2.1 UCI lopp där motståndet inte var något man skojar bort. Det blev två väldigt hårda dagar där 200 samt 170 km skulle köras.

received_10156377520166983

Först ut under lördagen var GP Himmerland 200 kilometer långt med hela 10 grussträckor som skulle avklaras. Loppet skulle genast bli än hårdare då vädergudarna bestämde sig för att tömma molnen på dess innehåll och regnet bara vräkte ner vilket tog ut sin rätt och mer än halva startfältet tog sig inte i mål!

received_10157323811343572

Min känsla för dagen i kroppen var inledningsvis bra men allt eftersom loppet gick så blev man allt mer sliten.  Ihållande regn och isande kyla gjorde kroppen mindre och mindre samarbetsvillig! Dessutom är man är inte riktigt van vid att köra så långa distanser när jag under förra året som mest tävlade 140 km …men men man är nog snart inne i de längre tävlingsdistanserna. Jag låg med klungan under största delen av loppet men när vi började närma oss de avslutande småvarven så var de inte mycket krafter kvar och jag fick tyvärr kliva åt sidan när vi gick in på första småvarvet.

IMG_20180427_174942_396

Söndagen bjöd på finare väder och ett lite kortare lopp på 170 km, men det skulle inte bli lättare för det. I min känsla så gick loppet under söndagen fortare än gårdagens och det blev full fart redan från början tills de till slut kom iväg en grupp. När alla var nöjda med gruppen som kommit iväg så slog de av på tempot en stund innan jakten påbörjades när vi började närma oss de avslutande småvarven. Jag gick med klungan längre idag och satt med in på småvarven. Men jakten som fördes i klungan var hetsig och det gick undan. Så när vi gick in och varvade för andra gången så fick jag säga tack och adjö i den sega målbacken, då avståndet sen blev för långt att hämta in.

Men sammanfattningsvis så var det en helg med väldigt bra träning och en ordentlig genomkörare. Att få tävla mot ett så bra motstånd är inte varje dag man gör och det är bara så att man måste tävla mot bra cyklister för att själv utvecklas och kunna nå upp till en högre nivå!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s