Prioritet Finans Grand Prix & Göteborgsgirot

Tjo! I helgen kördes Prioritet finans grand prix som går på avenyn mitt inne i centrala Göteborg. Loppet körs på en 1,1 kilometer kort bana där bland annat Poseidon på Götaplatsen skall rundas. Ett väldigt häftigt lopp med mycket publik på plats.

DSC09632

GP lopp är dock inte min starkaste sida, då de tar ett tag för mig att komma igång, är lite av en ”slowstarter” och på GP är det full gas direkt från start som gäller! Men det är väldigt kul att köra GP lopp och framförallt på en sådan här bana mitt inne i centrala Göteborg.

På GP gäller det också att ha lite tur med startlottningen………………..

DSC09505

Men vi blev uppropade blad de sista lagen inför starten vilket gjorde att vi hamnade ganska långt bak vilket inte var direkt optimalt.

DSC09521

När starten sen gick så blev det bara ett enda långt sträck direkt av alla cyklister.

DSC09597

Det gällde att nu avancera fort upp i klungan vilket jag inte riktigt fick gjort… vi han endast köra runt tre varv innan gruppen var spräckt på grund av att folk längre fram inte klarade av av hålla hjulen framför dem. Så redan tidigt i loppet var min chans om en topplacering en högodsare. Men än hade vi goda chanser i laget då Ludwig satt med otroligt bra framme i täten hela loppet.

DSC09835

Jag kände mig stark och kroppen svarade med en gång när jag tryckte till. Gjorde också ett flertal försök att komma loss från min klunga innan avståndet blev allt för stort, och skaffade mig några meter uppför, som de sen tyvärr tog ikapp när det började gå utför igen.

DSC09649

Ludwig som är en väldigt bra spurtare gjorde ett väldigt bra lopp och slutade på en andra plats! och första pallplatsen för året och laget var ett faktum.

DSC09870

Under lördagen var det sedan dags för 140 km linje i form av Göteborgsgirot. Ett lopp som även de är väldigt kul att köra, där man kör ett enda långt varv.

DSC09885

Kroppen kändes bra under dagen men tyvärr så fick jag lite strul under vägen. Jag och Ludwig satt med fint uppe i första gruppen och var med aktivt i tävlingen.

DSC09894

För min del small framdäcket efter ca 50 km, så det var bara att stanna o vänta på service. Därefter blev de lite stökigt att komma tillbaka då vi passerade ett samhälle där de släpptes på bilar direkt efter att klungan hade passerat och det var ingen karavan som höll ihop som man kunde gå på upp till klungan igen. Men när vi väl var ute på större vägar igen så kom karavanen tillbaka och jag kunde ta mig upp igen.

DSC09911

Sen rullade loppet på fram tills det var 30 km kvar till mål då jag började höra att det skramlade i framhjulet. En eker hade gått av! Men det var inte värre än att det gick att cykla vidare……….. en grupp var loss före klungan och vi tog inte in så mycket tid på dem vilket gjorde att när vi gick in på grussträckan ca 10 km före mål så blev det full gas i klungan för att jaga ikapp brytet. Då varken cykeln eller jag nu var riktigt på topp så fick jag nöja mig med att rulla in någon minut efter klungan.

Till helgen är det dags med UCI race igen i form av Scandinavianrace i Uppsala vilket säkert kommer bli både hårt och roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s