Scandinavian race & Scandis GP

DSC09960

Nu är jag ännu en UCI start rikare i elitklassen i form av Scandinavian race UCI 1.2 som gick av stapeln i lördags nere i Uppsala. Det är sådana här tävlingar där man ställs inför ett väldigt bra motstånd som behövs i utvecklingen mot en bättre cyklist. Att få chansen att köra sådana lopp och få känna på hur det är och veta vart man en dag ska befinna sig styrkemässigt!

DSC00004

Scandinavian race som är att av två UCI lopp i Sverige går på en väldigt spännande bana genom Uppsala. Hela loppet är som ett enda långt GP lopp genom olika bostadsområden med ett helt gäng kurvor och igångdrag. Jag vet sen tidigare att jag inte är cyklisten som gillar många igångdrag, utan mig passar ett jämt och gnetigt tempo mycket bättre. Men jag får allt säga att det var ett väldigt roligt lopp att köra trots allt och det var kul att köra runt i Uppsalas olika kvarter. Ett väldigt hårt lopp blev det då brytet gick redan i första backen och därefter blev de full gas i både utbrytningen och klungan och när vi passerade mål för tredje gången så sa speakern att vi snittat 50 km/h!

DSC00027

Dagen till ära var det även extremt varmt och solen tog hårt under loppet. Jag glömde helt bort o dricka under första timmen och helt plötsligt så började hjärtat o skaka o de kändes som att de skulle explodera, jag kollade ner på cykeldatorn och det stod 216 i puls och jag har aldrig varit över 200 tidigare, så det var en ganska läskig upplevelse. Jag fick ta de lite lugnt och dricka o hämta andan och gled snabbt bak i fältet.

Gruppen på ca 20 man som gick iväg tidigt under dagen blev även de som skulle göra upp om de hela och klungan anslöt aldrig under loppet trots frenetiskt jagande.

DSC09977

Söndagen bjöd på GP lopp och inte vilket GP lopp som helst utan Scandis GP vilket är ett av de tuffaste GP loppen. 25 varv körs på en slinga på drygt två kilometer där slottsbacken i Uppsala ska tas an varje varv, totalt sett ca 1000 höjdmeter och med andra ord ett extremt GP lopp.

DSC00301

Ett GP lopp man fasat lite inför, då endast 8 åkare gick i mål föregående år. Men banan är inget man kan göra något åt utan bara ens egen inställning. Var bara o gå in med bra självförtroende och ge allt man hade under loppet.

DSC00475

Loppet blev väldigt hårt och varje gång i backen så kördes det ordentligt. Jag satt med i det som var klungan de inledande varven men backen tog hårt för de allra flesta.

DSC00425

Klungan sprack av ordentligt på fjärde varvet och jag hamnade i en ganska stor grupp efter tätgrupperna.

DSC00530

Vi körde på bra i gruppen och låg ett tag jämt med första gruppen. Men ju närmre mål vi kom så tappade vi allt mer och när vi kört nästan 20 varv så blev våran grupp tyvärr avplockad. Lite surt när man hade tuggat igenom så många varv. Men men av de ca 100 man stora startfältet så gick 16 man i mål och om våran grupp hade fått gå i mål så hade jag varit garanterad en topp 25 placering. vilket jag ändå får se som ett bra genomfört lopp för min del.

DSC00646

Näst på tur för min del är velodromtävlingar nere i Tyskland och det blir nu dags att dra på sig Landslagskläderna igen för att representera Sverige på en tysk tredagars tävling!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s