Drei bahnen tournee 2018

Hej hej nu är jag åter tillbaka i Sverige igen efter mitt äventyr nere i Tyskland. Jag har under föregående helg varit nere i södra Tyskland och kört Drei bahnen tournee, en tredagars velodrom tävling. Tävlingen körs på tre stycken utomhus velodromer en på 200m, en på 333m samt en med standardmått på 250m.

Gustav 3-dagars Tyskland 20185

Tävlingarna nere i Tyskland blev min första tävling med ett stort internationellt startfält. Jag skulle nu ställa mig på startlinjen tillsammans med de killarna som man sett upp till och följt under tiden man själv var och tävlade som junior. Stora startfält var det med fulla  kvalomgångar för att komma in till finalen.

Gustav 3-dagars Tyskland 20184

Första dagen så stod scratch på schemat för min del och nu blev det åka av. För första gången fick jag känna på hur det var att köra med de stora grabbarna och de körde verkligen hårt med mig. Jag tog på mig lite väl mycket ansvar i början och gav dem kanske inte den respekten som de borde haft vilket resulterade i att jag tyvärr inte tog mig vidare till finalen utan slutade på en 26:e plats runt 50 åkare.

Gustav 3-dagars Tyskland 2018

Dag två i bjöd på ett poänglopp och dessutom på den stora 333m banan två saker som jag gillar skarpt. Jag tog det lugnare idag och lät loppet sätta sig innan jag var med och attackerade och körde om poängen.

Gustav 3-dagars Tyskland 20181

Jag gjorde i helhet ett bra lopp som jag är nöjd med och jag var verkligen med och tävlade. Det var inga kvalheat för dagen då de regnade på förmiddagen och schemat blev nedkortat så vi var 40 man direkt upp till start samt final. I de stora fältet så gick jag i mål på en 25:e plats.

Gustav 3-dagars Tyskland 20182

Sista dagen var de dags för eliminering en eliminering som inte skulle gå som planerat. Ett missöde i starten som gjorde att jag fick klicka ut pedalen ledde till att jag nu hamnade sist från 4:e position. Men men det är sånt som händer tyvärr och det får man räkna med.

Sammanfattningsvis var det en lyckad helg nere på kontinenten och det blev en positiv debut i det internationella startfältet. Näst på tur står Stockholm 3-dagars som går av stapeln på fredag nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s