Ett SM som försvann i sjukdom

Årets SM blev tyvärr inte som jag förväntat mig. Kroppen sa sitt och sjukdom satte stopp för mitt tävlande nere i Torekov och Båstad. Lagom några få dagar innan det var dags för tempo SM så började kroppen kännas allt sämre och jag förstod att det var något på väg. Och visst var det något på väg som sattes stopp på tempot i form av halsont och hosta. Ingen bra tajming när det just var ett SM som väntade.

Men jag tog det för vad det var och hoppades på att istället bli frisk till linjeloppet och därmed kunna ställa mig på startlinjen. Men tyvärr så skulle de visa sig att det var ett segt virus som satt sig i kroppen och de ville inte ge med sig. Trots en fortsatt krasslig kropp bestämde jag mig ändå för att ställa mig på startlinjen på linjeloppet.

DSC00929

Med resonemang om att när jag ändå är där så är jag dum om jag inte provar hur kroppen reagerar. Det var lika bra att prova för jag hade ångrat mig grymt om jag inte gjort de.

Men tyvärr så var det som jag förutspått. Kroppen svarade inte alls och jag kände hur kroppen blev värre när jag tog i.

DSC00977

Då var det dumt att riskera mer och jag tog beslutet att avsluta mitt SM efter två varv. Det blev helt enkelt inte riktigt den SM premiären i elitklungan som jag hade förväntat mig. Tyvärr så var det på grund av en anledning jag inte kunde rå för och det är sånt man får leva med.

Men allt hänger inte på ett SM utan det kommer fler tävlingar och näst på tur står för min del ett landslagsuppdrag nere i Polen. Det är ännu en gång dags att dra på sig de svenska färgerna för att representera Sverige på velodromen i Polen! Nu blir det fullt fokus på bana kommande vecka då jag åker upp till Falun kommande helg för att slipa de sista färdigheterna på banan innan avfärd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s