Engelbrektsturen mitt första mtb-lopp!

Hej hej!

I helgen gjorde jag något på cykel som jag aldrig tidigare varit med om. Jag ställde nämligen för första gången upp i ett mtb lopp!
DSC_7212
 foto: mtbfoto.se
Och oj vilken helt annan upplevelse det var. Jag kan säga att det var något helt annat mot landsväg. Jag började träna lite mtb för första gången i år och gjorde nu mitt första lopp. Första loppet blev Engelbrektsturen i Norberg som är ett långlopp som ingår i långloppscupen på mtb. Ett event som var väl planerat och utfört av Norbergs CK.
När vi sedan kommer till själva loppet för min del så kan man inte säga att jag direkt kände mig som fisken i vattnet bland träden.
43566253781_d2f3426d19_o
foto: cykelkanalen.se
Jag vet att min teknik i skogen på stigarna inte är den bästa utan jag får förlita mig till min styrka på grusvägarna. Jag följde med bra i loppet till en början och låg med bland de främsta under första delen av loppet
41758195240_0fdd2f587d_o
foto: cykelkanalen.se
vilket jag inte riktigt hade räknat med. Men ju mer stigar vi körde så tappade jag allt mer och föll bakåt i fältet.
43566251251_8ed9b35087_o
foto: cykelkanalen.se
Jag låg sedan med en grupp som höll ett bra tempo för mig och där jag kände att jag kunde gå med. Men strax över 1.5 timmars cykling så skulle jag visa mig från den orutinerade sidan genom att punktera på en utförslöpa i skogen.
41758195240_0fdd2f587d_o
foto: cykelkanalen.se
Så det var inte mer med de än o börja ställa sig o byta slang. När slangen var bytt och jag kommit iväg igen så tog det bara 15 minuter innan jag ännu en gång körde på fälgen och andra punkan var ett faktum.
DSC_7200
 foto: mtbfoto.se
Nu var jag utan slang och fick vandra till närmsta kontrollen där jag fick tag på en extra slang. Dock så var det en slang som var lagad sen tidigare och inte slöt tätt i lagningen, så mitt första mtb lopp var därmed över. Men det är inget jag hänger läpp över utan jag såg mer detta som ett väldigt bra träningstillfälle och en chans att få prova på att tävla mtb innan det blir dags att ta sig an cykelvasan om några veckor.
Det var även en rolig upplevelse att få prova på o tävla mtb för första gången och jag hade iallafall kul i skogen så länge som det varade. Men nu blir det återigen tävlingar på den cykel jag är van vid då jag på torsdag beger mig ner till skåne för tre dagars tävling på landsvägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s