Skåne-helgen

DSC01006

Tjena! Nu är ännu en tävlingshelg till ända och denna gången ägde den rum i Skåne. Tre tävlingar bestående av två GP lopp och ett linje lopp.

Först ut var Höllvikens GP som kördes under fredagskvällen. 1 timme + 3 varv skulle köras på den 1.2 kilometer korta banan. Det skulle denna kväll visa sig att  kroppen verkligen var på hugget och det var väldigt mycket ork i kroppen.

DSC01251

Inledningsvis var jag lite segstartad som vanligt men efter ca 20 minuters åktid så kom kroppen igång ordentligt. Jag var med på nästan alla ryck och jag kände mig väldigt stark för dagen.

DSC01079Tyvärr så var det ingen av de grupper som jag var med i under racet som skulle hålla ett längre tag, utan alla var som vanligt väldigt hungriga under GP loppet. Det hela slutade i klungspurt där jag inte hade någon höjdar position inför spurten. Jag hade även lagt allt mitt krut tidigare under loppet för att försöka komma iväg i en grupp som kunnat hålla in i mål.

DSC01267Under lördagen var det dags för linje och SWE-cup i form av ringenloppet. Mycket blåst dagen till ära skulle göra ringenloppet till ett väldigt hårt lopp.

Gustav Skåne 20182Vinden tog ut sin rätt och redan på första varvet så sprack klungan av ordentligt. Fältet syddes sedan ihop igen och sprack på nytt vart om vartannat. Efter ytterligare några varv så var det bara molekyler av startfältet och det var folk överallt.

Gustav Skåne 2018Det blev väldigt kämpigt i vinden i de små grupperna och allt fler folk klev av. Det var extra långa mil i vinden och det blev väldigt hårt slit ute på banan. Så målet för dagen blev o ta sig runt o i mål vilket inte många andra gjorde.

DSC01348Söndag och ännu ett GP stod på agendan nämligen Elisedals GP. Ett GP som är otroligt snabbt och som går inne på ett industriområde med bred väg vilket gör att du i princip inte behöver bromsa en enda gång på hela varvet.

DSC01616Kroppen kändes även idag bra och jag var aktiv även under detta GP. Även bra samarbete i laget och vi var med på det mesta.

DSC01533När det sedan drog ihop sig till spurt och jag skulle sätta upp Ludde i en fin position så gick vi på fel sida inför upploppet och vi kom tyvärr inte in i sista kurvan som vi hade velat utan vi fick ta den lilla luckan som fanns. Men men så så är sporten och jag passerade linjen som 10:e man för dagen.

DSC01520Näst på tur står en tävlingshelg i Kalmar med både UCI lopp och GP vilket kommer bjuda på bra motstånd och bli en väldigt rolig helg.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s