UCI lopp i Kalmar

DSC01686

Hej! I helgen var det dags för UCI lopp nere i soliga Kalmar. Andra UCI loppet i Sverige för året efter Uppsala. Kalmar bjöd dock inte enbart på ett UCI lopp utan även Hansa bygg Kalmar Grand Prix, ett GP lopp som går inne i centrala Kalmar på bland annat både gatsten och kullersten.

DSC01817

Ett väldigt hårt GP lopp där kullerstenen sätter en liten avgörande prägel på loppet. Ungefär halva varvbanan bestod av kullersten respektive gatsten så det blev minst sagt en skakig historia.

DSC01730

Kroppen kändes för min dig ganska bra under kvällen men det gick väldigt fort runt kvarteren. Den höga farten och kullerstenen gjorde att det i princip bara var ett långt led av klungan hela tiden och så fort de slogs av lite på farten och klungan buntades ihop så kom nästa attack och så vidare..

DSC01779

Loppet kördes över 1h plus 3 varv och inne på runt 50:e minuten så skedde en krasch högt upp i klungan vilket gjorde att fältet delade sig på två där jag tyvärr hamnade i den bakre delen. Det var nu kört för en bra placering då tätgruppen fort seglade iväg medans vi resterande stod stilla och försökte ta oss fram bland folket. Men det är en del av sporten och det var bara att ta nya tag inför morgondagens 188km långa UCI lopp.

DSC01939

En väldigt varm dag i Kalmar skulle de bli där 188km skulle avklaras som sagt.

DSC01957

Inledningsvis i loppet var jag med långt där framme och var aktiv i cykelåkandet. Dock så lyckades jag inte komma med i rätt grupp som gick iväg redan på andra varvet. Gruppen som gick iväg blev ett gäng på runt 20 man där vi tyvärr inte hade med någon från Team Ormsalva-Bianchi. Så vi fick sätta oss i spets på klungan och börja jaga ikapp tätgruppen.

DSC01995

Det gick fort framme i täten och efter ett par varv hårt jagande så fick vi till slut hjälp av finska landslaget med dragjobbet. Vi började närma oss gruppen framför allt mer men när bra 40 meter återstod upp så tog slutade finnarna helt köra och det tog näst intill stopp i klungan.

DSC02002

Där efter gick det hela tiden små grupper från klungan i försök om att ansluta upp. Många lyckades men vissa inhämtade av klungan. Tyvärr så lyckades jag inte ta mig upp utan jag blev kvar i andra gruppen. Jag var även en del sliten efter ha legat o dragit framme i spets men lite krafter hade jag allt kvar så jag hade gärna velat anslutit till tätgruppen.

DSC02006

Vi fick istället rulla på i min grupp som nu var på runt 20 man och dela på bördan resterande varv in mot mål. Jag tog mig dock runt och i mål på de 188km som kördes och korsade sedan linjen som  40e man av ca 80 startande.

Nu väntar nya äventyr på mtb då det blir dags för min första cykelvasa som går av stapeln nu på lördag mellan Sälen och Mora!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s