Cykelvasan 2018

Hej hej! Nu är min allta första cykelvasa avklarad! 9 mil på mtb mellan Berga by och Mora.

Cykelvasan blev mitt andra lopp på en mtb cykel någonsin!, och det var ett lopp jag hade sett fram emot. Med tanke på att Vasan består av näst intill bara grusväg så är det ett lopp som passar oss landsvägscyklister väldigt bra. Detta gynnade mig extra bra då jag inte är så speciellt teknisk på mtb cykeln utan om de kommer någon sten eller rot så kör jag i princip bara rakt över allt.

Gustav Cykelvasan 2018
Vasan blev en väldigt rolig tävlingshelg då jag inte hade någon press på mig att göra ett bra resultat då det var andra mtb loppet och första Vasan någonsin för min del. Kul att ibland byta ut landsvägscykeln mot något annat o få lite variation i vardagen.

Själva loppet sedan för min del gick över förväntan. Jag låg med bra första timmen fram till kontrollen i Risberg.
Gustav Cykelvasan 20181
Både innan och efter Risberg så är det en del backar som sätter sin prägel på loppet och där så sprack fältet av ordentligt o olika små grupper. Jag hamnade där i en grupp bakom täten där vi jobbade på bra och i Evertsberg så var vi inte långt ifrån att ansluta till tätgruppen. Dock så trissades farten upp där framme och vi lyckades inte att komma ikapp.

Strax innan Oxberg så blev det även en krasch i min grupp presis framför mig och det tog tvärstopp och jag såg de övriga segla iväg framför mig medans jag försökte ta mig fram o igenom. Därefter fick jag cykla själv till Hökberg där jag sedan fick sällskap av en annan åkare. Vi samarbetade bra och höll ett okej tempo innan gruppen bakom kom ikapp oss vid sista kontrollen i Eldris. Jag rullade sedan med den gruppen in till mål på tiden 2 timmar och 48 minuter.

En tid jag ändå är helt nöjd med med tanke på hur lite mtb jag kört och även första Vasan. Så med lite mer tid på mtb cykeln så kanske man en dag kan vara med framme i täten.

Nu bär det av på nya äventyr till Schweiz och Aigle då det har blivit dags representera Sverige i Europamästerskapen på bana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s