Svanesund 3-dagars

Halloj!

20180901_113948.jpg

I helgen gick Svanesund 3-dagars av stapeln nere på Orust vilket är ett väldigt roligt lopp  bestående av fyra olika etapper. Det hela inleds med en backprolog som inte riktigt är min starka sida………

20180831_193534 (1)

då jag inte är den mest explosiva cyklisten och det tar ett tag innan jag kommer igång. Så en ordentlig uppvärmning fick det bli och sen var det bara att hoppas på de bästa!

Jag fick ett resultat i mitten av fältet vilket jag ändå får vara nöjd med. Dag två bjuder på två etapper med GP på förmiddagen och ett tempo på eftermiddagen.

20180901_115024.jpg

GP loppet är ett av de roligaste GP loppen i Sverige enligt min mening och det är alltid kul att köra.

20180901_122135

Det var bara jag och Emil från laget som var nere och körde på Orust men trotts det så gjorde vi bra ifrån oss. Vi körde ett bra GP där vi var med på många attacker och vi satt med bra hela tiden.

20180901_123830

Jag hade dock lite otur halvvägs in i loppet då cyklisten framför mig vurpade vilket gjorde att även jag gick i backen men jag var snabbt uppe o tillbaka i klungan igen.

20180901_122608(0)

Inget av bryten som var under loppet höll dock in i mål utan det fick bli en klungspurt. I spurten blev jag lite stängd och kom inte riktigt fram utan gick i mål på en ändå godkänd 15:e plats.

Inför kvällens tempo så var största planen att köra så bra som möjligt och kunna avancera i sammandraget. Jag har inte kört så mycket tempo i år och detta blev min andra tempostart på hela året. Det kändes ändå bra under tempot och jag genomförde ett okej lopp. Jag fick en tid i främre halvan av startfältet och låg nu på en 23:e plats totalt.

Söndag och det var dags för 144km linje.

20180902_115909.jpg

Ett linje som även det har en rolig bana och mycket brukar kunna hända vilket det även gjorde. Det var attacker hela dagen och massor av olika utbrytningar var iväg varav en som höll undan i ett par varv och blev först ikapp körda med endast 6 kilometer kvar. Under loppet blev vi även stoppade av tävlingsledningen då det hade skett en krasch i de äldre klasserna på upploppet vilket ledde till att vi fick stå o vänta i 30 minuter ute i skogen innan vi kunde börja cykla igen men men det är sånt som kan hända i denna sport.

20180901_121645.jpg

Ute på varvet så finns det en liten backe där de kördes på ett antal gånger och det var även där som mest folk flög av. Då  vi var inne på sista varvet så var det som sagt en utbrytning iväg och klungan körde då på ordentligt i backen för att komma ikapp. Klungan splittrades då ordentligt och många föll ifrån. Jag och några till tappade kontakten precis på toppen men lyckades efter hårt jobb att jaga ikapp igen och med 4km kvar så var vi bara 20 cyklister kvar i klungan.

20180901_122312.jpg

Då gick en åkare från Stockholm iväg och fick snabbt en ordentlig lucka, så pass stor att han skulle hålla undan hela vägen in till mål. Vi andra skulle då spurta om de återstående två pallplatserna.

Jag och Emil satt båda kvar i klungan när vi kom in på upploppet och vi höll oss framme bra båda två. Jag blev lite stängd ute på kanten i spurten och korsade linjen som 7:a vilket jag ändå får vara ett godkänt resultat. Bra gick de även för Emil som fick ett bättre spår i spurten och passerade linjen som 4:a. I och med linjet så avancerade jag även till en 14:e plats i totalen.

 

 

Sammanfattningsvis så var det med en bra insats och godkända resultat som vi lämnade Orust med med tanke på att vi bara var två cyklister från Team Ormsalva-Bianchi på plats!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s