Klarälvsloppet 2018

Halloj! I går befann jag mig nere i Värmland och körde min sista landsvägstävling för året i form av Klarälvsloppet.

Gustav Klarälvsloppet

Klarävlsloppet som förra året även införde ett cykellopp upptill skidorna och löpningen och som i år blev deras första år med en elitklass.

Loppet går på Klarälvsbanan som är en gammal banvall som numera är asfalterad cykelbana.

Screenshot 2018-09-23 at 14.55.58

Med start i Uddeholm tog vi oss ner till målet i Karlstad. Det blev ett roligt lopp med start och mål på två olika ställen samt att det var spännande att köra ett helt lopp på enbart cykelbana. Det var inga problem men det blev lite utslagsgivande för dagen då de var kraftig vind och man inte kunde ligga särskilt många i bredd. Under loppets gång så fanns det även två stycken spurtpris utpasserande, ett i Munkfors och ett i Forshaga vilket var extra kul för loppet.

Jag var ensam cyklist från laget på plats under loppet och det var svårt att köra mot de lag som hade flera åkare till start som tex ck hymer med 5 man till start. Men jag gjorde de bästa av situationen och jag tycker allt att jag gjorde de ganska bra ändå. När starten hade gått så blev de som vanligt attacker som avlöste varandra och de gick iväg olika små grupper som snabbt blev inhämtade. Fram till första spurtpriset i Munkfors så var de fortfarande samlat. Jag låg bra till inför spurtpriset och fick spurtat till mig en 2:a plats, där det var premier till de tre första!

Strax efter Munkfors så kom jag loss i en grupp med fyra andra cyklister och vi fick snabbt en lucka.

20180916_153054(0)

Vi jobbade på bra och var loss länge, närmre halva loppet. Vi fick runt en och en halv minut till klungan som mest men blev ikappkörda strax innan andra spurtpriset. Jag höll mig dock fortsatt långt fram när vi närmade oss spurtpriset i Forshaga och när vi väl drog igång så drog jag längsta stråt och tog med mig en 1:a plats från de andra spurtpriset!

20180923_151449

Sista biten in till mål var full av attacker och hymeråkarna avlöste varandra. Jag försökte gå men på så mycket jag kunde men efter att jag gått med på många attacker som inte blev något med så gick de slutligen iväg en grupp på tre pers med bland annat två hymeråkare. Kvar i klungan var vi inte många och enbart ensamma cyklister så vi fick jobba de vi kunde men de tre där framme hade klart bättre samarbete och höll hela vägen in i mål. Jag gick i mål med klungan bakom och passerade linjen som 12:a.

20180923_151810

20180923_171536

Sammanfattningsvis var det en rolig dag på cykeln att avsluta landsvägssäsongen med! Ett väldigt trevligt race där man inte behövde köra på en varvbana. Nu blir de några veckors vila innan jag drar igång med bansäsongen som börjar andra helgen i oktober för min del då jag åker ner till Österrike med landslaget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s