Vinst i helgens velodromtävling!

Vinst i helgens velodromtävling!
FB_IMG_1543762426811
Foto: Nickls Brus
Halloj! Det var ett tag sedan ni hörde från mig sist. Dagarna har rullat på här uppe i Falun med träning, jobb och allt. Jag har fått en lite lungnare period utan tävlingar på några veckor, men nu i helgen var det dags att tävla igen på velodromen i Falun, där det arrangerades ett omnium. Självklart var jag på plats i helgen och vi blev ett förvånansvärt stort startfällt för att vara i Falun vilket var väldigt roligt!
FB_IMG_1543762486147
Foto: Nickls Brus
Omnium som ni kanske har koll på vid detta laget består av fyra olika grenar vilka är scratch, temporace, eliminering samt poänglopp.
Helgens omnium blev en väldigt jämn tillställning där det bjöds upp till en bra kamp vilket alltid är roligt. Det inledande scratchloppet kördes över 60 varv, där åkaren först över linjen tog hem den deltävlingen. Jag gjorde ett helt ok lopp men var inte riktigt med i avslutningen utan jag korsade linjen som 3:e man.
FB_IMG_1543762227279
Foto: Nickls Brus
Näst på tur stod temporacet där 40 varv skulle köras med 36 stycken poängspurter där åkaren som korsar mållinjen först varje varv får en poäng. En gren som alltid går väldigt fort och som ofta spränger fältet bra. Där gjorde jag ett fint lopp och plockade mycket poäng. Det blev en väldigt jämn kamp mellan mig och Jacob Wihk om första platsen men den föll denna gången till Jacobs fördel och jag slutade som tvåa i temporacet. Ändå ett godkänt resultat. Nu låg jag på en 3:e plats totalt och de skiljde endast 4 poäng mellan ettan och trean.
IMG_20181201_211835_575
Foto: Nickls Brus
Tredje grenen stod nu för dörren i form av ett elimineringslopp. Inga konstigheter där utan vartannat varv så ringer det i klockan och den som sedan är sist över mållinjen åker ut. Eliminering som inte riktigt är min starkaste sida på banan, så fick jag ändå se detta lopp som helt ok där jag slutade som trea i deltävlingen samt fortsatt trea i totalen.
FB_IMG_1543762285831
Foto: Nickls Brus
Men nu var det äntligen dags för de avslutande poängloppet på 100 varv vilket är lite av min specialitet på banan, att köra de längre loppen. Inledningsvis tog jag det lite lugnt i spurterna och tog inte ut mig allt för mycket utan jag tog lite små poäng i spurterna.
FB_IMG_1543762522592
Foto: Nickls Brus
Jag sparade krutet till att ge mig på att försöka ta ett varv för att få ännu mera poäng och där med stiga i totalställningen. Något som jag lyckades väldigt bra med då jag kom loss ungefär halvvägs in i loppet. Jag matade på bra där framme i min ensamhet och efter lite gnet och plockande av poäng i spets så knöt jag samman säcken och tog ett varv på gruppen!
FB_IMG_1543762438616
Foto: Nickls Brus
Dock blev det en väldigt kort visit tillbaks i gruppen, då jag gick iväg på ännu ett varv direkt och fick snabbt en stor lucka. Hög och jämn fart satte jag och strax hade jag varvat klungan igen och lite mer friska poäng in på kontot!
FB_IMG_1543762556738
Foto: Nickls Brus
Nu stod näst intill slutsegern klar för min del jag behövde bara ta några poäng till i de kommande spurterna, vilket jag gjorde. Därefter åkte jag ohotad och segern var i min hand!
FB_IMG_1543762366232
Foto: Nickls Brus
Väldigt kul att få köra i Falun med mycket folk i banan och bra motstånd, samtidigt som man känner att kroppen svarar när man tar i! En väldigt skön känsla att kunna åka cykel med jämt driv hela tiden!
20181201_154706
Tack till Velodrom CK för arrangemanget av helgens tävlingar! Nu står nya utmaningar på tur, så nästa gång dröjer det inte länge innan ni hör något från mig igen!
20180313_064951

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s