Portugal 2018

Halloj!

Nu är ännu ett äventyr nere i Europa till ända. För jag var nämligen under den gångna helgen nere i Portugal och tävlade bana! Tre dagars otroligt bra tävling har jag nu fått i benen, det är väldigt skönt och kul o känna att min utveckling som cyklist går framåt!

DSC04930

Under tre dagar har jag alltså befunnit mig på velodromen i portugisiska Sangalhos. Tävlingarna som hölls nere i Portugal var av högsta klass, näst intill världscupnivå med väldigt starka startfält. Loppen nere i Portugal ingick i många av de övriga åkarnas UCI poängsamling till kommande VM samt OS 2020. Så man kan helt klart säga att det var den tävling med tuffast motstånd hittills som jag ställt upp i. Tre fulla kvalheat kördes till varje gren där 8 åkare gick vidare från varje heat till final så det gällde att ligga i ordentligt för att ta sig vidare.

FB_IMG_1544300322084

DSC04241

Men trots detta så visar kroppen på bra besked då jag känner mig väldigt stark och gjorde bra ifrån mig nere i Portugal sett till vad jag tidigare presterat i elitklassen utomlands under året. Under helgen deltog jag i fyra olika discipliner fördelat på scratch, poänglopp, omnium samt 4km förföljelse.

DSC03114
Det hela inleddes med scratch som jag för närvarande är svensk mästare i! Och det var speciellt kul att få inviga den nya mästardräkten på en stor internationell tävling. Detta scratchlopp blev som många andra väldigt snabbt där ingen ville släppa iväg någon annan, utan loppet bestod av en stående hög fart där attackerna avlöste varandra.
DSC03174
Jag genomförde ett bra lopp och var med på många attacker men tyvärr så kom aldrig något av försöken vidare långt utan alla ville vara med o leka. Det blev samlat inför spurten och det skulle där sållas över vilka som skulle ta sig vidare eller inte. Jag körde hårt på slutet och gjorde vad jag kunde, men tyvärr så fick jag olyckligt nog platsen bakom siste man att kvalificera till final vilket var lite surt. Men men så är det och det var bara att ta nya tag inför poängloppet.
DSC03437
Poängloppskvalet blev det tuffaste race jag kört hittills, fullproppat med stora stjärnor som vet hur man åker cykel. Loppet gick oerhört fort, men jag var allt med i kampen. Kroppen svarade väldigt bra och jag känner att jag börjar få bra rutin på banan när man ska lägga krut och inte. Sporten handlar mycket om taktik och rutin och jag känner att jag blir bättre o bättre hela tiden på den biten. Tyvärr tog jag mig inte vidare från poängloppskvalet men ett bra genomfört lopp var det och det var med bra känsla jag klev av banan.
DSC04469
Näst på tut var kvalet till omniumet.
DSC03610
Lika hårt som poängloppskvalet skulle detta bli och jag visste vad jag behövde prestera. Jag var väldigt aktiv i loppet och försökte verkligen ta för mig för att plocka poäng, vilket jag även gjorde! Dock räckte de inte riktigt hela vägen denna gång heller men jag kommer närmre och närmre avancemang till en final!
DSC04160
DSC04454 (1)
Jag är trots allt nöjd med min insats då de är de bästa åkarna som jag möter, det är åkare som regelbundet tävlar i världscupen och har cykel som sitt jobb. Jag har nu en klar referens till vart jag står någonstans och vart jag ska nå för att slås ordentligt med topp eliten.
Min vistelse i Portugal avslutades med individuell förföljelse på 4km. En gren jag sällan tävlar i, då de inte så ofta finns på programmet. Ett riktigt fint lopp där du kör så fort du kan i 4km och ligger ständigt på syragränsen så jobbigt blir det minsann, de kan jag lova er 🙂
DSC04801
Sammanfattningsvis var det en väldigt lärorik resa till Portugal och en resa som gav ett gott besked och som visar på att jag utvecklas och förbättras i rätt riktning, för att en dag kunna tävla ordentligt på allra högsta nivå!
DSC04920

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s