Framskjuten placering i Roubaix!

Halloj halloj!

Nu är första äventyret för 2019 över och oj vilket äventyr det blev!

dsc04950

Jag startade upp min 2019 års säsong under den gångna helgen på velodromen i Roubaix. UCI CL1 race stod på schemat för helgen med ett antal före detta världsmästare med på startlinjen!

Grenarna som jag skulle köra under helgen var scratch, 4km förföljelse och omnium. Tävlingarna inleddes med kval till scratchen där 12 åkare av 24 tog sig vidare från varje heat. Inför kvalet var jag oerhört taggad på att tävla.

Aldrig tidigare hade jag lyckats ta mig till final i ett elitlopp men nu skulle jag verkligen göra allt i min makt för att ta mig vidare. Vi radade upp oss på startlinjen och rullade iväg.

Med mig i mitt heat var de många starka åkare där ibland den före detta världsmästaren Benjamin Thomas. Jag visste att det skulle bli ett tufft lopp och många om budet för att ta sig vidare.

dsc04934
Jag inledde loppet ganska avvaktande och tog inte på mig så mycket ansvar utan sparade så mycket krafter som möjligt. En stund in i loppet så började de stora grabbarna att röra på sig allt mer och jag blev mer på hugget och var med i ett antal utbrytningsförsök. Tillslut kom jag iväg i en grupp tillsammans med 5 andra.
dsc05024
Det var helt rätt grupp för att plocka ett varv med. Vi arbetade bra ihop och fick in ett fint flyt och lyckades därmed att ta ett var på klungan och min plats i finalen var säkrad, därmed min första i elitklungan! En 5:e plats i kvalet blev det för mig så nu var det bara till att ladda om inför finalen.
dsc04955
Lika taggad om inte mer var jag innan finalen och jag kände på mig att det kunde bli något bra av det här när kroppen svarade på det viset som den gjorde.
dsc04965

När startskottet ljöd och vi var igång så var det full gas som gällde. Jag körde smart och effektivt även i finalen inledningsvis, ungefär halvvägs in i loppet kom jag iväg i en grupp i försök om att ta ett var. Tre man var vi som kom loss och samarbetet gick perfekt. Efter något varv kom ytterligare tre åkare ikapp oss och vi var nu en grupp på sex man.

20190107_201248
Foto: Thomas Maheux

Efter hårt slit och efter att ha vänt lungorna ut och in så tog vi varvet och vi låg nu alla sex ett varv före de andra! Jag var ganska trött efter att vi tagit varvet så nu gällde det för min del att håll mig i klungan och överleva in i mål. Jag korsade linjen med klungan och där med blev jag 6:a i finalen. Ett resultat jag är väldigt nöjd med.

20190107_201207
Foto: Thomas Maheux
Första gången för mig i en elitfinal och dessutom köra in på en 6:e plats var en bra push i rätt riktning!
dsc05314
Efter de två scratchloppen var det dags för 4km förföljelse. Jag var lite sliten från kvalet och finalen så det fanns inte så vidare mycket kraft kvar i benen till förföljelsen. Men det var bara o hoppa upp på hojen och pressa ur de sista man hade. Ingen rekordtid blev det men inte heller katastrof, så bra träning blev det om inte annat.
dsc05351
Söndagen bjöd sedan på ett omnium där vi under morgonen genomförde ett kval. Benen var allt lite trötta från gårdagen men efter en bra uppvärmning så var jag redo för start. Ett poänglopp kördes som kval in till omniumet och det blev ett poänglopp med plattan i mattan hela tiden.
dsc05682
Jag gjorde precis allt vad jag kunde under loppet och var iväg på säkert tio olika utbrytningsförsök under loppet men tyvärr inget som blev något av. Fick även lite stolpe ut under spurterna och hade inte riktigt marginalerna på min sida för dagen vilket gjorde att jag tyvärr inte kvalade mig in till omniumet. 
 
dsc05668
Men sammanfattningsvis var det en väldigt lyckad helg där jag gjorde ett av mina bästa lopp i karriären då jag blev 6:a under scratchloppet på en sådan stor internationell tävling! Näst på tur står lite träningsläger på mitt schema då jag beger mig ner till sydligare breddgrader under kommande helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s