Gent-Wevelgem U23 2019

Halloj!

Nu var det ett tag sedan ni hörde ifrån mig senast. Men allt rullar på bra och under föregående vecka så var det tävlingspremiär för min del! En hård start på säsongen blev det då jag iklädde mig de svenska färgerna under Gent-Wevelgem U23. En tävlingspremiär är alltid en premiär och man vet inte riktigt hur man står sig mot konkurrenterna efter vinterträningen. Men jag skulle allt säga att kroppen svarade ganska bra under loppet!
20190406_211150

Loppet i sig blev ett väldigt hårt lopp. Ett av de tuffaste som kört i U23 klassen där det blev full gas i kantvinden. Själv kände man att att det var ett tag sedan jag tävlade på landsvägen och man var lite ovan efter vinteruppehållet. Lite svårt att hålla position osv i klungan till en början men man kom ganska fort in i det ändå.

 

Efter ca 10 km körda så blev de redan då en krasch en bit fram i klungan. Jag och tre övriga svenskar hamnade bakom denna men lyckades ta oss tillbaka ganska snabbt till klungan igen. Väl tillbaka tog jag mig fram mer i fältet för att undvika liknande scenario. Dock så small det till ordentligt precis när vi gick in på en lång kantvindssträcka efter ca 35km. De small på ca 30:e rulle och det blev helt stopp över hela vägen. Alla svenskar förutom en av oss stod mitt i kaoset och försökte tränga oss fram för o börja jaga ikapp klungan. Dock var det inte någon vidare tajming med kraschen utan första gruppen mejslade på med det de hade där framme. Vi var en grupp precis bakom som ändå närmade oss och det kändes som att vi nästan kunde ta på gruppen där framme. Men folket blev trötta och vi tappade fart samtidigt som vi såg första gruppen segla iväg.

 

Vi fortsatte ändå att köra på ganska bra i hopp om att de skulle slås av lite på tempot där framme vilket det dock inte gjorde utan vi harva runt i ingenmansland. Tillslut blev vi avplockade efter ca 100km som så många andra. 180 åkare stod på startlinjen och endast 36 av dem fick fullfölja loppet, det var de 36 som var på rätt sida av kraschen som tog sig i mål, så det blev minst sagt en hård tävling. Satt man inte med när de small till i kantvinden så var man inte med i leken längre helt enkelt.

 

Men det känns nu väldigt skönt och kul att tävlingssäsongen nu äntligen är igång och man har ett hav av tävlingar framför sig!
Veckan som gått har sedan spenderats nere i soliga Altea under Team Ormsalva-Bianchis årliga cykelläger! Mer om detta i nästkommande inlägg!
20190403_HH8A9305-Redigera_webb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s