Linje SM & Kortbane SM 2019

Halloj!
Nu är årets SM avslutat nere i Båstad och Malmö. Två SM kördes nu under veckan med linje SM nere i Båstad i söndags och Kortbane SM i Malmö i tisdags. Linje SM gick likt förra året av stapeln nere i Båstad, även med exakt samma bana som föregående år. En bana som är väldigt tuff där vi skulle köra upp för Hallandsåsen hela 12 gånger och i söndags var det inte bara backen som satte sina spår utan även vinden och värmen. Som grädde på moset var de nämligen över 30 grader varmt hela dagen och uppe på toppen av åsen så möttes man av 15 sekundmeters mot och kantvind, så det blev minst sagt en hård dag i sadeln. Med ca 100 man till start och endast 9st åkare som tog sig i mål säger sitt om dagen.
DSC06358
Det blev en hård dag redan ifrån start då det sprack av redan inne på första varvet i kantvinden med en fortsatt offensiv åkning som även fullföljdes upp uppför backen. Man kan helt enkelt säga att det var full gas hela de tre första varven och alla ville komma med i dagens morgongrupp. Dock blev det aldrig någon grupp som kom iväg utan det gick konstant fort och folk flög av där bak i en strid ström.
DSC06445
Efter ca 5 varv avklarade så kunde jag inte längre ansluta till de nio åkarna i tätgruppen, utan vi var sex man som låg i gruppen bakom som körde om tiondeplatsen. Vi körde på i gruppen hela dagen i backen i värmen och vinden men när vi enbart hade två varv kvar att köra så blev vi avplockade på grund att att de två åkarna i täten körde om oss. Vi alla blev aningen besvikna när vi inte hade så lågt kvar samt att det ändå var en 10:e plats på SM och UCI- poäng som vi körde om. Men så var fallet och det var bara att ta nya tag inför kommande kortbane SM.
DSC06407
Under kortbane SM var jag väldigt sugen på revansch från i söndags och jag satte tidigt färg på loppet. En offensiv åkning redan ifrån start och jag kom iväg i en del olika utbrytningar.
Dock inget som fick någon större lucka till klungan utan vi blev ganska fort inkörda. Tyvärr så missade jag sedan när dagens utbrytning gick iväg med två, jag var inte så långt ifrån att komma ikapp dem……. men  på grund av att de övriga i klungan inte ville köra så stannade det av allt mer i klungan.
20190704_122639
                        Foto: @pavellarsson
De två i spets fick en stabil lucka som de sedan höll hela vägen in i mål och vi övriga skulle få ladda om inför spurten om tredjeplatsen. Tyvärr så rök även mina chanser på den sista pallplatsen då jag blev inblandad i en krasch med enbart tre varv kvar att köra på den korta banan.
20190704_122714
Foto: @pavellarsson
En dag som helt enkelt inte alls gick som planerat då jag hade så mycket mer att ge!
Nu blir det att lada om inför kommande velodrom EM nere i Belgien som drar igång under nästa vecka, vilket ska bli extremt kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s