Velodrom EM 2019

Velodrom EM 2019
DSC06925
Tjena! Nu är jag åter tillbaka till Sverige igen efter en vecka nere i Belgien och Gent med Europa mästerskap för U23 åkare. Mitt fjärde raka EM på velodrom och andra som U23 åkare. Det är alltid kul och med stor anspänning som man ställer sig på startlinjen på ett Europa mästerskap då man vet att det är de bästa i Europa som man ska möta.
DSC06629
Under årets EM representerade jag Sverige i disciplinerna eliminering och omnium, där omniumet var det stora målet för mig och det mest prestigefyllda man kan vinna på EM.  Veckan inleddes med elimineringsloppet för min del och det skulle verkligen bli skönt att komma igång med tävlingarna!
DSC06878
Det blev ett väldigt speciellt lopp där det var otroligt hetsigt och det kraschades ett flertal gånger och loppet neutraliserades från och till. Många anspända åkare som var lite väl tävlingssugna under första dagen på EM så troligen därav det blev så stökigt. Dock så gjorde jag ett av de bättre elimineringslopp som jag genomfört och knep åt mig en 10:e plats. En klar förbättring från förra årets EM och dessutom köra till sig en top-10 placering.
DSC06688
Efter elimineringsloppet hade jag ett par dagar utan tävlingar för att ladda upp inför det kommande omniumet. Omnium där man tävlar i fyra olika discipliner som sedan räknas samman till en totalställning. En dag med fullt ös från tidig morgon till sen kväll. En speciell tävlingsform då man hela tiden måste ladda om inför varje ny gren och där det dessutom kan vara pauser på flera timmar som man sedan måste tagga igång igen efter.
DSC06737
Det blev fyra väldigt hårda lopp och det gick verkligen fort från börja till slutet. Vanligtvis brukar farten slås av ibland och någon brukar kunna ta ett varv på klungan. Men under omniumet nere i Gent var det kamp precis hela tiden och absolut fullt ös!
DSC06944
Jag gjorde en stabil insats under dagen och fick till några lopp bättre än de andra. Jag förbättrade min position från förra året och slutade i år på en 15:e plats. Skönt att få bekräftelse på att träningen ger resultat och att man närmar sig de bästa!
DSC06977
Nu blir det några lugna dagar hemma i Glommen med träning innan det nästa helg bär av ner till Skåne för tre dagars tävlingar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s