Fyen Rundt UCI 1.2 & Svanesund 3-Dagars

Halloj!
Nu var det någon vecka sedan ni hörde i fån mig senast. Jag har hunnit med en del tävlingar sedan Cykelvasan både i Sverige och Danmark där jag gjorde debut i nya laget Team IBT-Ridley Carlras Sydkusten Pro Cycling.
DSC08183
 Debuten i det danska laget som jag framförallt kommer tävla med utomlands gjorde jag under ett GP lopp nere i danska Haslev som en bra genomkörare in för Fyen Rundt UCI 1.2.
20190821_182520
Det blev en bra premiär med danskarna och jag placerade mig på en 15:e plats i de starka startfältet med bland annat World-tour cyklister på plats. Näst på tur stod den klassiska danska tävlingen Fyen Rundt. Det blev ett fartfyllt lopp direkt från start där jag såg mig till att hålla mig framme likt planerat. Jag var med på flera attacker och visade att vi var där för att köra cykeltävling! Efter nästan 40km race så kom slutligen en grupp iväg där vi fick med oss Mattias från laget. Gruppen fick snabbt en lucka och de skulle visa sig att den skulle bli tillräckligt stor för att hålla hela vägen in i mål. Mattias gjorde där en bra avslutning och körde hem en 3:e plats för laget! Själv drabbades jag av en punktering på grusvägen innan avslutningsvarven o han inte tillbaka till klungan innan finalen. 
 
Näst på tur stor Wolfram Grand Prix inne i centrala Linköping under Linköpings Stadsfest.
DSC07792
En snabb och teknisk GP bana kördes under en onsdagskväll i solskenet. Lite småsega ben efter tävlingarna i Danmark räckte till en 6:e plats för mig under kvällens GP.
20190821_202414
 
Under den gångna helgen var det sedan dags för Svanesund 3-dagars som är en återkommande tävling ute på Orust. En tävling som alltid är rolig och bra arrangerad. Även under helgen på Orust körde jag med IBT och vi gjorde bra ifrån oss under helgen. Själv var jag lite seg under den inledande prologen på fredagskvällen vilket jag räddade upp lite under lördagen……..
DSC08118
då jag blev 5:a på GP loppet.
DSC08178
Senare under lördagen var det dags för tempo där Mattias gjorde ett mycket bra tempolopp och plockade hem vinsten till laget. Vi var nu det ledande laget i sammandraget inför den avslutande linjeetappen på söndagen.
20190901_121146
Efter en dag av hårt slit och många mil i front för min del, så lyckades vi tyvärr inte hålla ihop det hela vägen, då vi var lite underbemannade gentemot de övriga lagen och tappade tyvärr ledningen i totalen. 
 
Näst på tur blir det åter igen tävlingar i Danmark med Själlandsmästeraksp på söndag med IBT, men först Sista chansen i Ramnäs med Team Ormsalva-Bianchi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s