Danmark och Sverigeavslutning

Halloj!
Nu är ännu en helg avslutad med tävlingar i Danmark samt avslutningen på den svenska landsvägssäsongen med sista deltävlingen i årets SWEcup. Helgen inleddes med ABC lopp utanför Köpenhamn under lördagen då jag representerade Team IBT-RIdely. Vi var tre starka åkare till start för dagen och vi visade verkligen att vi var där för att tävla och satte färg på loppet!
received_486981632093070
Tidigt i loppet fick vi med oss Mathias i en tvåmanna utbrytning som genast fick en bra lucka. Bakom satt jag och Malmberg och kontrollerade fältet genom att plocka attacker osv för att behålla avståndet till Mathias. Gruppen i front körde på väldigt bra och fick en större och större lucka och det skulle visa sig att de höll hela vägen in i mål där Mathias körde till sig en 2:a plats. Bakom var vi en grupp på runt tio åkare som skulle göra upp om den sista pallplatsen. Efter ett väl genomfört lopp knep Malmberg den sista pallplatsen och jag spurtade in som 5:e man. En bra dag på cykeln med alla tre man in på topp fem!
FB_IMG_1568742202216
Under söndagen var det dags för Sverigeavslutning och avslutning i årets SEWcup under Slaget vid Lund. Denna dag iklädde jag mig de magentafärgade kläderna tillhörande Team Ormsalva-Bianchi. Det var nu dags att ta sig upp på pallen i den sammanlagda ställningen i årets SWEcup!
Gustav Slaget vid Lund
En fruktansvärt blåsig dag på cykeln blev det med vindstyrkor upp till 20m/s i byarna som gjorde dagen till en väldigt hård dag på cykeln. Tidigt i loppet kom en grupp iväg bestående av sju man. En grupp som snabbt fick tid då de flesta av lagen hade varsin åkare med där framme. Jag insåg att denna grupp skulle få mycket tid och troligen inte bli inhämtad av klungan så jag gick för att brygga upp till gruppen.
Gustav Slaget vid Lund3
Foto: Stefan Simonsson
Jag och en till åkare kom loss och fick till ett bra samarbete och närmade oss snabbt gruppen framför. Efter ett tag fick min kompanjon dock vika ner sig och jag fick täppa den sista luckan fram till utbrytningen på egen hand vilket jag lyckades med!
Gustav Slaget vid Lund2
Foto: Stefan Simonsson
Väl framme i utbrytningen rullade samarbetet på bra och vi fick alltmer en större och större lucka till huvudfältet. Efter bra samarbete loppet igenom stod det klart att det var vi åtta som skulle göra upp om dagens seger.
Gustav Slaget vid Lund1
Foto: Stefan Simonsson
Inne på sista varvet var det attacker från samtliga åkare och alla ville spräcka gruppen till färre åkare vilket även lyckades. Till slut var vi en grupp på fyra åkare kvar som gjorde upp om segern med bland annat min kollega Malmberg från IBT. Inne i målbacken blev det ytterligare attacker och när de drogs upp till spurt var det Malmberg som drog längsta strået och tog hem segern till IBT och själv korsade jag linjen på en 3:e plats!
20190915_203309
Foto: Jacob Wihk
20190915_165033
En tredje plats på den avslutande deltävlingen resulterade även i en 3:e plats i den sammanlagda ställningen i årets SWEcup!
20190915_165252

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s