Wolfram GP

Halloj!

Även denna helg stod det ett GP lopp på menyn i form av Wolfram GP, som gick av stapeln i fredags kväll uppe på Linköpings motorbana.

IMG_3984
Vi var två åkare på plats i Linköping från Team IBT-RIDLEY under kvällen, då våra danska kamrater under helgen deltog i årets danska linjemästerskap.

IMG_3944
Banan uppe i Linköping var en väldigt snabb bana med få svängar vilket bjöd in till hög fart under loppet. Det blev ett lopp med mycket attacker och det var många som ville vara med där framme. Jag höll mig ständigt i en bra position och var med på de ryck som kom i hopp om att skapa något. Vi körde under kvällen 50 minuter + 2 varv och efter ca 30 minuter körda så kom vi iväg en grupp på 10 man. Vi fick snabbt en lucka till de övriga fältet och ingen bakom ville riktigt ta upp jakten. Med mig i utbrytningen hade jag bland annat 4st åkare från Hymer och två från Motala så det skulle bli en svår uppgift att som ensam åkare spela ut dem.

IMG_3953
När vi närmade oss slutminuterna på loppet så attackerades det friskt från Hymer och till slut fick de iväg en man efter många täppta luckor från oss övriga.
Det skulle sedan avgöras i en spurtduell bland oss övriga 9 om vilka som skulle ta de sista två platserna på pallen. När vi gick in mot den avslutande finalen var det dags o ta position inför spurten. Jag kom in bra mot slutet men tyvärr gick jag på fel sida i spurten och det blev lite trångt och kom inte runt så tappade farten inför upploppet, men jag gav det jag hade och korsade mållinjen som 6:e man.

IMG_3989

Sammanfattningsvis var det ett väl genomfört lopp där vi hela tiden satt med och lämnade ingenting åt slumpen. Men tyvärr så satte jag inte avslutning som jag önskade för kvällen, utan det kunde jag gjort bättre och fått ut den kraften jag hade kvar! Men nu laddar vi om och blickar framåt mot kommande tävlingar under hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s