Mallorca Februari 2016

Gustav Mallorca 9

Holla

År nu hemkommen efter att ha spenderat två hela veckor på Mallorca, där jag varit på träningsläger med skolan och många mil har det blivit.

Vi flög ifrån Arlanda och när vi landade på Mallorca var det strålande sol och ungefär 18 grader varmt. Det var så skönt att komma iväg från den svenska kylan och snön för att kunna cykla ute till och med kortbent.

 

De första fyra dagarna ägnade vi åt att köra distans på platten i lugnt och sansat tempo innan det var dags för första vilodagen. På onsdagen tog vi oss an den första backen Randa på cirka 4.6 kilometer. Detta följdes sedan upp med torsdagens pass som bestod av en “lätt” kuperad rutt som gick upp och ner hela dagen i bergen längst Mallorcas västkust. Fredagen bestod av ett lite lättare och mer platt pass på fem timmar, innan lägrets andra vilodag.

På söndagen tog vi oss an det tuffaste passet på lägret där vi skulle ta oss upp för tre rejäla backar. Första backen för dagen efter drygt en timma blev Valldemossa som var den kortaste stigningen, därefter begav vi oss ner till den lilla hammnstaden Port de Soller för en liten fika. Sen var det äntligen dags för lägrets tuffaste stigning Puig Major på 13,9 kilometer med en snittlutning på 6,2%. Puig Major är den längsta stigningen jag har kört och det var väldigt roligt att känna på hur det är att köra uppför så pass länge men det var även väldigt jobbigt. Uppe på toppen var det det fortfarande snö kvar och där vi stannade på utkiksplatsen visade termometern 2,9 grader….. brrrhhh. På vägen hem besteg vi dagens sista backe Coll de Soller som var en väldigt rolig backe med många serpentiner på cirka 7 kilometer.  Sista veckan avslutade vi sedan träningslägret med lugna distanspass på platten innan det bärde av hemåt igen.

 

För att sammanfatta det hela kan jag konstatera att det har varit två väldigt roliga veckor med ca 100 mil i sadeln.  Längtar redan tillbaka!

Gustav Mallorca 3

En reaktion på ”Mallorca Februari 2016

  1. Sven Lindén

    Hej Gustav. Nu har jag hittat denna sidan och jag hoppas du kommer att använda den flitigt. Det du har skrivit är mycket bra!

    Lycka till Morfar och Eva

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s