Min första VM-Final

Halloj!

Nu kan jag säga att jag är den förste svenska junior någonsin som har deltagit i en VM final! Men mer om loppen  sedan…

 

För jag har precis varit nere i Italien och deltagit i mitt allra första världsmästerskap! Det var en otroligt häftig känsla att få ställa sig på startlinjen inför ett VM-lopp och veta att det är de allra bästa i hela världen som man kommer att möta!

VM Montichiari 201715

Tävlingarna gick som jag tidigare nämnde nere i Italien. I en lite stad vid namn Montichiari, samma stället som jag körde EM förra året så jag kände till banan.

Tävlingarna som jag kvalade i var scratch, poänglopp och omnium, där jag lyckades att ta mig till final i Omniumet!

Scratchen var först ut och man vågade inte riktigt ta för sig så mycket det var ju trots allt VM.

VM Montichiari 20176

Så jag körde lite för defensivt och sparade krafterna till spurten. Men det skulle inte hjälpa hur mycket krafter jag hade sparat för det var en kille från Algeriet som for över hela banan. Så när de blev dags för uppgörelse så körde han upp rakt upp mot sargen när jag låg utanpå, så jag ska vara glad att jag ens höll mig på hjulen. Men det blev tyvärr inget avancemang i scratchen.

Näst på tur stod poängloppet, de lopp jag hade sett fram emot som mest o det var nu jag skulle visa vad jag gick för.

VM Montichiari 201714

Dock så blev det inte riktigt så, utan jag hamnade i de tuffa kval heatet med full gas hela tiden.

VM Montichiari 20178

Jag var ändå med bra, men tyvärr så gick aldrig de grupper jag var med vägen.

VM Montichiari 20173

Så turen var tyvärr inte riktigt på min sida. Så även fast jag gav allt jag kunde så gick de tyvärr inte hela vägen till final

Sist men inte minst ut var Omniumet, tävlingen som är mest prestigefylld att vinna. Jag  hade bara en tanke innan loppet och det var att jag skulle till VM final oavsett vad.

VM Montichiari 20179

Så det blev bara att ge precis allt vad jag hade under kvalet. Och jag lyckades med mitt mål, jag lyckades att ta ett varv på klungan helt själv och därmed var 20 poäng inne på kontot och kvalplatsen i princip säkrad.

VM Montichiari 201712

Säkrad var den och jag kvalade mig in som 8:e man till finalen i Omnium, där vi sammanlagt var 24 st som skulle kämpa om placeringarna.

VM Montichiari 20177

Omnium som består av fyra olika grenar Scratch, Tempo, Eliminering och Poänglopp där alla resultat läggs ihop och bildar ett slutgiltigt resultat. Så jag hade nu mer lopp framför mig än vad jag hade kört!

VM Montichiari 201711

Kroppen var dock väldigt sliten efter de hårda lopp som jag kört under de tidigare dagarna, men jag gav ändå allt vad jag hade under varje gren.

VM Montichiari 201713

Jag kämpade på även hur trött jag än var under de fyra loppen……..

VM Montichiari 20172

och det hela resulterade i en 19:e plats när alla resultat var ihoplagda. Ett resultat jag ändå nu i efterhand är lite nöjd med. Jag kan ju faktiskt säga att jag är den 19:e bästa junioren i hela världen! Så det är ju inte helt fy skam.

Men för att summera detta äventyr så kan jag bara konstatera att det har varit otroligt roligt och lärorikt att få delta i en VM final och dessutom få det konstaterat att man hänger med och har något där att göra!

Jag vill också rikta ett STORT tack till Svenska Cykelförbundet http://www.scf.se , min mamma och pappa → → → →

VM Montichiari 201710

Och min mekaniker Gilles Bellerose, som gjorde denna resa möjlig.

VM Montichiari 20171

En reaktion på ”Min första VM-Final

Lämna en kommentar