Stockholm 3-dagars

Halloj!

Ormaslva Gustav Spanien 20183

Under föregående helg så kördes Stockholm 3-dagars som är en tredagars tävling i Stockholmsområdet, bestående av två GP lopp och ett linjelopp. Vi i Team Ormsalva-Bianchi var självklart på plats med 5 åkare och vi såg verkligen till att vi syntes i klungan.

Etapp 1 kördes på Arlanda test track som är en stängd bana på ca två kilometer och bred väg vilket bjöd in till ett väldigt snabbt lopp.

20180606_201506

Vi satt med bra i laget under hela loppet och som väntat så skulle det hela avslutas med en klungspurt, då det är extremt svårt att komma loss då farten redan är så hög i klungan. Inför spurten lyckades vi göra allt helt perfekt och jag gick in först i sista kurva med Jonas och Ludde på hjul och chansen att det skulle gå vägen såg väldigt lovande ut.

Gustav Stockholm 20183

Jag gav de jag hade och lämnade över till Jonas som i sin tur satte fram Ludde i en perfekt position där han sedan kunde spurta till sig en seger! Vilket även blev vår första seger för säsongen i Team Ormsalva-Bianchi. Under loppet var det dock tre stycken spurtpris med bonussekunder  vilket ledde till att Ludvig nu låg två i totalen trots vinsten på etappen.

Gustav Stockholm 20181

Dag två kördes på en 800 meter kort gokartbana. En kort bana bestående av kurvor backe och raksträcka, ja det mesta var inklämt på den lilla banan.

Gustav Stockholm 2018

När endast tio minuter återstod av loppen, så la mina växlar av……vilket ledde till att jag fick gå runt på det jag hade, vilket betyder  för TUNG växel uppför och alldeles för LÄTT utför! Det var bar o kriga på för att ta sig i mål. Tyvärr så lyckades vi inte få lika framskjuten placering för dagen utan Ludde passerade linjen som 4:a och Jonas som 5:a

 

Tredje och sista dagen var det äntligen dags för linje. Linjelopp som är lite mer min grej än korta GP lopp. Ett varv på 10 kilometer som skulle köras 13 gånger och det var en väldigt varm och fin dag likt fredagen och lördagen.

DSC09988

Vi låg innan etappen lite för många sekunder bak i totalen för att åka hem med en totalseger men vi gick in med inställningen att ta en seger på etappen. Ryssen hade ringt in de cyklister de kunde få tag på för att försvara ledartröjan så det var nästa bäddat för spurt redan vid start. Tyvärr så fick Ludde vårt starkaste kort i en spurt problem med växlarna på hojen och tvingades byta till Jespers cykel vilket satte sina spår och kunde inte prestera fullt ut. Men han tog sig runt och i mål med klungan och blev därmed 3:a totalt i Stockholm 3-dagars.

Gustav Stockholm 20182

En väldigt rolig helg på cykeln där vi verkligen körde som ett lag och visade att vi var där för att tävla och inte bara åka med runt.

Nu blir det två helgers uppehåll från tävlingar för min del då det stundas för bal och student efter avslutad tid på gymnasiet här i Falun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s